Live Live

Zwerfafvalbrigades in Lunteren en Ederveen gaan het zwerfafval te lijf

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 10:50

Zwerfafvalbrigades in Lunteren en Ederveen gaan het zwerfafval te lijf

LUNTEREN/EDERVEEN - Afgelopen weekend ging de Zwerfafvalbrigade in Lunteren en de Zwerfafvalbrigade in Ederveen van start. Zwerfafval opruimen was een van de bewonersideeën voortgekomen uit Levend Landschap Ederveen-De Klomp. Met de start van Zwerfafvalbrigade Ederveen is dit idee tot uitvoering gekomen.

Zwerfafval opruimen was een van de bewonersideeën voortgekomen uit Levend Landschap Ederveen-De Klomp. Met de start van Zwerfafvalbrigade Ederveen is dit idee tot uitvoering gekomen.

Beide keren gaf de wethouder, de heer Hoefsloot, het startsein. Vervolgens gingen de vrijwilligers met grijpers, hesjes en vuilniszakken aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Er bleek helaas veel meer rommel te liggen dan verwacht. In Lunteren hadden sommigen al na twintig minuten een grote vuilniszak vol met afval. En ook in Ederveen kwamen meerdere vrijwilligers met volle zakken terug. De conclusie was dan ook dat er echt iets moet gebeuren.

De vrijwilligers willen dan ook niet alleen het afval opruimen dat anderen hebben achtergelaten. Door hun herkenbaarheid met hesjes met daarop ‘Zwerfafvalbrigade’ willen ze mensen ook bewust maken van het zwerfafvalprobleem. Met als doel dat iedereen afval in prullenbakken gooit of mee naar huis neemt, zodat de omgeving schoon is en blijft. Voorlopig is er echter nog veel werk aan de winkel om dat te bereiken!

In het vervolg gaan de Zwerfafvalbrigade Lunteren en de Zwerfafvalbrigade Ederveen regelmatig aan de slag. Wilt u ook meedoen? Neem dan contact op met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl>.

Meer informatie: http://landschapsbeheergelderland.nl/soorten-vrijwilligerswerk/
Deel deze pagina: