Live Live

Zwembad de Peppel weer opengesteld voor banenzwemmers

Gepubliceerd: Donderdag 14 mei 2020 15:51

Zwembad de Peppel weer opengesteld voor banenzwemmers

Ede - 12 mei 2020 - Zwembad de Peppel is sinds woensdag 13 mei om 7:00 weer open voor banenzwemmers en verenigingen. Dit is de eerste fase in de openstelling van het zwembad. In deze fase zijn alleen banenzwemmers welkom en kunnen de verschillende verenigingen die van het bad gebruik maken, weer komen trainen.

In het zwembad is een looproute gemaakt waardoor er eenrichtingsverkeer ontstaat. Banenzwemmers kunnen kiezen uit vier extra brede banen voor verschillende snelheden. Zo halen zwemmers elkaar niet in en komen ze niet binnen 1,5 meter van elkaar. Bezoekers nemen hun spullen mee en leggen die in het zwembad neer op een daarvoor bedoelde plaats. Na het zwemmen kan men zich omkleden in daarvoor aangewezen kleedhokjes en gaan bezoekers naar buiten zonder in het zwembad te douchen.

Nog geen zwemles

Tim van de Kolk, manager Zwemzaken zegt: 'We zijn erg blij dat we weer open kunnen. Deze eerste fase met alleen banenzwemmers en verenigingen geeft ons de gelegenheid om stap voor stap te zien hoe het gaat en de juiste keuzes te maken voor het vervolg.'

Zwemlessen en andere activiteiten zullen in een latere fase worden opgestart, wanneer dat precies zal zijn is nu nog niet bekend. Hierover zal ruim van tevoren gecommuniceerd worden, zodat alle klanten van De Peppel precies weten waar ze weer kunnen zwemmen. Steeds zal gekeken worden naar de mogelijkheden om op een veilige en verantwoorde manier verder open te gaan.

Foto ter illustratie: De Peppel

Deel deze pagina: