Live Live

Zwembad De Peppel ontvangt innovatieprijs

Gepubliceerd: Dinsdag 28 november 2017 11:20

Zwembad De Peppel ontvangt innovatieprijs

Tijdens het zwembadcongres in Amersfoort van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft Zwembad de Peppel in Ede de Innovatieprijs 2017 in ontvangst mogen nemen. De directie van het zwembad is bijzonder trots op haar personeel dat het door gezamenlijke inspanning voor elkaar heeft gekregen om deze prijs in de wacht te slepen.

Het zwembad ontvangt de prijs vanwege enkele vernieuwende initiatieven die in het afgelopen jaar zijn doorgevoerd. Zo was Zwembad de Peppel het eerste zwembad in Nederland dat de nieuwe aquasport Floatfit aanbood. Ook de vernieuwende vorm van zwemonderwijs, Swim2Play, werd snel na de lancering in het zwembad opgepakt. Dat laatste heeft er toe geleid dat schoolzwemmen in de gemeente Ede weer hoog op de politieke agenda staat. De gemeente heeft al het besluit genomen dat alle basisscholen gratis met deze vernieuwende vorm van zwem- en bewegingsonderwijs kennis kunnen maken.

Een derde reden voor toekenning is het drenkelingen detectiesysteem. Binnenkort start de verbouwing van het zwembad waarbij dit veiligheidssysteem wordt toegepast. Het zwembad zet hiermee een nieuwe stap om de veiligheid nog meer te waarborgen.

Deel deze pagina: