Live Live

Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt tot 52 miljoen garanties van Waarborgfonds

Gepubliceerd: Vrijdag 12 juli 2019 15:37

Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt tot 52 miljoen garanties van Waarborgfonds

EDE - Arjen Hakbijl, lid van de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft kredietovereenkomsten met banken getekend voor 34 miljoen euro. Daarnaast staat het Waarborgfonds garant voor nog eens 52 miljoen aan leningen.

Dit maakt de weg vrij voor een groot aantal investeringen die het ziekenhuis de komende jaren wil doen, zoals verbouwingen en vernieuwingen binnen het ziekenhuis. Het nieuwe operatiekamercomplex en de aanschaf van een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) kan hiermee volgens het ziekenhuis mee bekostigd worden.

Vertrouwen

De Afgelopen jaren heeft het ziekenhuis naar eigen zeggen nauwelijks geld geleend voor de investeringen. Na onderzoek van de gewenste investeringen en financieringsmogelijkheden bleek dat het Waarborgfonds voor de Zorgsector alle vertrouwen heeft in ons ziekenhuis.  De leningen konden worden afgesloten tegen gunstige voorwaarden en relatief lage kosten. Door de borging van het Waarborgfonds, betalen we als ziekenhuis een heel lage rente. Ook is het ziekenhuis flexibel in de opnamemogelijkheden.

State of the art

Mirjam van ’t Veld, voorzitter raad van bestuur: 'We zijn heel blij dat we ons meerjareninvesteringsplan nu echt uit kunnen voeren. Dat we vertrouwen hebben gekregen van het waarborgfonds en de banken bevestigt dat onze speerpunten en visie van ons ziekenhuis op steun kunnen rekenen.'

'Het ziekenhuis bestaat bijna twintig jaar in de huidige vorm dus zijn diverse delen aan vernieuwing toe de komende jaren om ‘state of the art’ zorg te blijven leveren voor onze patiënten Daarnaast vraagt de overheid aan ons om te investeren in vernieuwing van onze zorg, bijvoorbeeld door digitalisering en innovatie en duurzaamheid. Met deze investeringen maken we het mogelijk dat we als ziekenhuis hoog gekwalificeerde zorg kunnen blijven leveren aan onze patiënten in de Gelderse Vallei'

Foto: Gelderse Vallei

Deel deze pagina: