Live Live

Ziekenhuis Ede wil einde aan onveilige situaties; foutparkeerders aangepakt

Gepubliceerd: Donderdag 04 april 2019 23:15

Ziekenhuis Ede wil einde aan onveilige situaties; foutparkeerders aangepakt

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft genoeg van foutparkeerders. Die zorgen regelmatig voor onveilige situaties. De politie en Toezicht Ede starten met handhaving op het parkeerterrein.

Foutparkeerders worden binnenkort beboet, kondigen de politie en gemeente Ede aan. Daarbij gaat het onder meer om onrechtmatig parkeren op een invalidenparkeerplaats of taxistandplaats, langdurig parkeren op een kiss & ride-zone en parkeren op een plek waar dat niet is toegestaan.

Slecht ter been

De betrokken partijen mikken met de handhaving van de Wegenverkeerswet op een veilige omgeving. Ook verhinderen foutparkeerders nu te vaak dat mensen die slecht ter been zijn dichtbij de hoofdingang kunnen in- en uitstappen.

Het ziekenhuis zegt alle parkeerplekken op de juiste manier te willen benutten. Op het terrein is onder meer een parkeergarage te vinden, waar de eerste vijftien minuten kosteloos gebruik van kan worden gemaakt. Ook is er een parkeerservice, waarbij een medewerker tegen betaling de auto van bezoekers in de garage parkeert.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Ede

Deel deze pagina: