Live Live

Winterwandeling op het Wekeromse Zand

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 14:10

Winterwandeling op het Wekeromse Zand

EDE - Genieten van Winter Wonderland tijdens een wandeling op het Wekeromse Zand. Dat kan samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op zaterdag 23 februari. De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats Immenweg, Wekerom.

Wie in februari het Wekeromse Zand opgaat kan in zandstormen en sneeuwstormen terechtkomen. Of maakt de aanloop naar de lente mee met een prikkelend zonnetje. Met het weer kan het tijdens deze excursie dan ook alle kanten op. Maar bij elk weertype laat het Wekeromse Zand zijn wilde schoonheid zien. Wandelend door het bos en voortploeterend over het levende stuifzand is het Wekeromse Zand het best te beleven.


Moeflons spotten

Met een beetje geluk zien de wandelaars ook nog moeflons en zijn er raven te horen.
Lopen door dit terrein vraagt enige conditie. Dat geldt zeker bij stevig winterweer. Men dient rekening te houden met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan op het Wekeromse Zand.

De wandeling duurt ongeveer twee uur, deelname kost 5 euro per persoon, kinderen betalen 2,50 euro. Bij vertoon van een donateurspas van de stichting kunt u gratis meedoen. Uitsluitend contant betalen, het liefst gepast.

Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen

Deel deze pagina: