Live Live

Wild; een mooie imago boost voor Ede

Gepubliceerd: Vrijdag 26 januari 2018 10:49

Wild; een mooie imago boost voor Ede

De film Wild van de Edenaar Luc Enting ging maandag in première.

Onder grote belangstelling was het leven van drie dieren op de Veluwe duidelijk te zien. Ook raadslid Alexander Vos de Wael was aanwezig en was duidelijk onder de indruk. De lijsttrekker van Democratische kiezers zou graag zien dat de film word ingezet als marketing middel voor de gemeente Ede. Vos de Wael stelde daarom raadsvragen. In de toelichting op zijn vragen stelt Vos de Wael:

“Maandag heb ik, zoals vele anderen, genoten van de geweldige natuurfilm Wild. Mijn complimenten voor de producent en de makers; echt vakmanschap. Een fantastische natuurfilm over het leven van de dieren op de Veluwe. Ongelooflijk hoe het wild, de flora en de fauna op de gevoelige plaat is vastgelegd. Echt een aanwinst voor de Veluwe en Ede. Het is een prachtige promotiefilm om toeristen naar de Veluwe te trekken. Ideaal voor de afdeling citymarketing om Ede en de Veluwe met alles erop en eraan te promoten. De gemeentelijke website zou uitgebreid aan de natuurfilm Wild aandacht moeten besteden. Zeker ook omdat de buurgemeenten deze kansen enkele weken geleden al oppakten".

Niet alleen de gemeente Ede wil Vos de Wael actiever krijgen op dit gebied maar ook de ondernemers: "Edese ondernemers, in samenspraak met gemeente Ede, kunnen arrangementen van bezoek de Veluwe in combinatie met een kaartje voor de natuurfilm Wild in de markt zetten. Dat kan in de lijn van het citymarketingproject ‘De Smaak van Van Gogh’. Immers hiermee heeft Ede veel ervaring opgedaan. Kortom deze film is een volgende stap om de Veluwe te promoten. Kansen genoeg, maar de gemeente en ondernemers moeten deze dan wel oppakken". Volgens Democratische kiezers is er nog een kans voor het Edese college: "De Edese jongeren ambassadeur van de Veluwe? Niets is mooier en indringender dan wanneer jongeren enthousiaste verhalen over het dierenleven en de natuur op de Veluwe gaan vertellen. De film Wild zouden alle jongeren moeten zien".

Vos de Wael zou graag zien dat het college van b en w de film inzet voor het imago van Ede maar ook ondernemers en scholen stimuleert om diverse voorgestelde initiatieven te omarmen en mogelijk te maken. Het Edese college moet binnen 30 dagen reageren.

Luister hier naar het interview:
https://soundcloud.com/edefm/gebruik-de-film-wild-als-promotie-voor-ede

Deel deze pagina: