Live Live

Wie wint toch die gouden skeeler?

Gepubliceerd: Maandag 25 juni 2018 11:25

Wie wint toch die gouden skeeler?

Zaterdag 14 juli 2018 vind in Otterlo voor de 32ste keer de Skeelerronde van Otterlo plaats. Aan de start verschijnen traditie getrouw weer vele toppers. 

De dag begint al om 13.00 uur met wedstrijden verreden door pupillen en kadetten van de Edese IJsvereniging de EIJV. Daarna volgen de pupillen en de masters. Daarnaast zijn er in de middag een mini elfstedentocht en diverse clinics. Om 16.30 uur zullen de senioren dames hun rondes gaan rijden. Vanaf 17.30 uur is het showtime, een echte medal plaza. Onder meer is er een huldiging van olympische kampioenen. De races om de gouden skeeler ter waarde van 1500 euro zullen dan ook verreden worden. Het beloven spannende wedstrijden te worden. Afgelopen week werd er geloot voor deze wedstrijden. In Rit 1 komen uit: Suzanne Schulting, Elma de Vries en Gerline Crediet. Gevolgd door Rit 2: Jorien ter Mors, Esmee Visser en Annouk van der Weijden.
Rit 3: Irene Schouten, Bianca Roosenboom en Anna van den Bos.
Rit 4: Manon Kamminga, Janine Willems Crediet en Marrit van Beijnum. Kamminga wist al eerder diverse malen deze wedstrijd te winnen. Van Beijnum word getraint door Kamminga en komt uit Bennekom. Na de halve finales voor de dames zal de finale heren plaatsvinden waarbij de broers Michel en Ronald Mulder tegen elkaar zullen rijden op de fel begeerde skeeler van goud. Daarna is er de finale vrouwen. Nadat er diverse huldigingen hebben plaatsgevonden word om 19.30 uur de wedstrijd bij de senioren heren verreden. Ook skeletonster Kimberley Bos zal 14 juli aanwezig zijn bij de skeelerronde. De 32ste skeelerronde word verreden in het hart van Otterlo.

Foto: Stichting Skeelersport Otterlo

Deel deze pagina: