Live Live

Wethouder Hoefsloot: ‘Bewoners en Woonstede dupe van de huidige bouwmarkt’

Gepubliceerd: Maandag 29 oktober 2018 12:26

Wethouder Hoefsloot: ‘Bewoners en Woonstede dupe van de huidige bouwmarkt’

Afgelopen week meldden wij het al in EDE TV nieuws: Al decennialang staan er flats aan de Van der Hagenstraat in Ede-Zuid. Een van deze flats is De Elskamp. Er wordt de laatste weken groot onderhoud uitgevoerd aan deze flat, maar bewoners spreken liever van renovatie. Uiteraard geven bouw- of verbouwwerkzaamheden overlast, maar in dit geval is overlast zacht uitgedrukt.

In de uitzending van vorige week spraken wij met Woonstede en met Harry van Huijstee van de PvdA die raadsvragen stelden. Wij spraken met bewoners die de wanhoop nabij zijn. Ook wethouder Lex Hoefsloot van Wonen heeft signalen vanuit de bewoners vernomen, hij reageert tegenover EDE TV Nieuws uitgebreid op de situatie rondom De Elskamp.

Gemeente kan niets doen

Hoefsloot: ‘De situatie is bij uitstek zeer vervelend voor de bewoners, maar als gemeente kunnen we eigenlijk niks doen.’ De wethouder zegt wel in samenwerking met Woonstede het huidige proces te willen verbeteren. ‘Een situatie als deze mag niet meer voorkomen.’ De naastliggende flats zijn straks ook aan de beurt. Woonstede heeft in overleg extra eisen in de het volgende project opgenomen om het volgende project soepeler te laten verlopen.

Gebrek aan communicatie

De wethouder denkt dat er vooral veel mis is gegaan door een gebrek aan communicatie. 'De aannemer heeft voor dit project een flink aantal Oost-Europeanen aangenomen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Groot onderhoud waarbij de bewoners in huis blijven wonen vraagt om hele goede communicatie tussen uitvoerder en bewoner, als die er niet is gaat het mis.’

Algemeen probleem in huidige bouwmarkt

De gemeente had hetzelfde probleem tijdens de renovatie van zwembad De Peppel. ‘Door de taalbarriere met de Oost-Europese uitvoerders die de aannemer had ingehuurd duurde het allemaal wat langer. Zo is de glijbaan pas vorige week geopend, veel later dan gepland. We hebben het geluk dat er niemand in het zwembad woont.’ Wethouder Hoefsloot wil benadrukken dat de bewoners en Woonstede de dupe zijn geworden van de huidige bouwmarkt.

Bekijk het hele interview met Wethouder Lex Hoefsloot hier.

 
 

Deel deze pagina: