Live Live

Werkstraf en rijontzegging geëist in zaak dodelijk ongeval Joey Stap

Gepubliceerd: Vrijdag 07 september 2018 13:59

Werkstraf en rijontzegging geëist in zaak dodelijk ongeval Joey Stap

EDE - Er is donderdag 6 september 240 uur uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke rijontzegging geëist tegen een 37- jarige man uit Woudenberg.

De eis sprak het OM uit wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Renswoude op 14 september 2013, zo meldt Ede Stad. De 24-jarige Edenaar Joey Stap overleefde het fatale verkeersongeluk niet.

Alcohol in het spel


Joey Stap zat met de veroorzaker van het ongeluk en een Leusdenaar in de auto toen die ‘s nachts op de Arnhemseweg tegen een boom botste. De krant tekent op dat de Leusdenaar direct de Woudenberger als bestuurder en dus als veroorzaker van het ongeluk aanwees. De man uit Woudenberg kon zich echter niets meer van het ongeval herinneren, beide mannen hadden wegens overmatige alcoholinname niet mogen rijden.

 
Aanvullend bewijs

Het Openbaar Ministerie vervolgde desondanks eerst de Leusdenaar voor het ongeluk, waarvoor hij in in 2016 werd vrijgesproken. In Ede Stad valt te lezen dat extra Brits forensisch onderzoek en aanvullende getuigenverklaringen uitwijst dat de Woudenberg de auto bestuurde op het moment van het ongeval. Er is een kunststofspoor gevonden van de versnellingspook op de rechterbroekspijp van de Woudenberger, wat zou bewijzen dat de man achter stuur zat. Door de klap tegen de boom is hij met zijn broek tegen de pook aangeslingerd. Camerabeelden en een nieuwe getuigenverklaring bewijzen tevens dat de Woudenberger reed en de Leusdenaar op de bijrijdersstoel zat. 
 
Advocaat Woudenberger wil vrijspraak
 
De advocaat van de Woudenberger vindt echter dat het nog steeds niet duidelijk was wie er de betreffende avond nu achter het stuur zat. Het kunststofspoor had volgens hem ook van een auto-onderdeel kunnen zijn. De getuigenverklaringen zijn volgens de advocaat tegenstrijdig en daarom niet bruikbaar.

De strafpleiter geeft aan dat het de Woudenberger zwaar valt en dat eventuele vrijspraak hem niets meer dan een bevestiging is dat er nooit duidelijk zal worden wat er die nacht precies is gebeurd. ‘Het ongeval houdt hem elke dag bezig, hij blijft malen wat er die nacht is gebeurd’, aldus de advocaat van de 37-jarige Woudenberger. Op donderdag 20 september doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Bron: Ede Stad
 
Foto: Pixabay

Deel deze pagina: