Live Live

Weggewaaide reiger weer veilig thuis in Lunteren na flinke vlucht

Gepubliceerd: Dinsdag 01 oktober 2019 08:34

Weggewaaide reiger weer veilig thuis in Lunteren na flinke vlucht

LUNTEREN - Goed nieuws voor De valk Roofvogels in Lunteren; de reiger die afgelopen weekend de benen nam tijdens een fotoshoot in Lunteren, is weer terecht. Het dier dook maandag op in Hoog-Soeren, 25 kilometer verderop. En hij maakt het goed.

Een windvlaag greep de reiger - een naam heeft het dier niet - dit weekend tijdens een fotosessie. Nog voor eigenaren Gerard en Bettine van den Brink er erg in hadden, was de vogel gevlogen. Gerard hield naar eigen zeggen onvoldoende rekening met de wind. 'Dom van mezelf', foeterde hij tijdens de zoektocht naar de reiger, die helaas zonder succes bleef.

Lokken met stemmen en voer

Dat veranderde maandag na een telefoontje van Wouter uit Hoog-Soeren. Hij zag de zilverreiger in een weiland en tipte De Valk Roofvogels. 'Toen we daar aankwamen, was hij er alweer vandoor", zegt Bettine. 'We hebben toen verder gezocht en kregen nóg een telefoontje. Toen zagen we hem en konden we hem met wat voer lokken. Hij kent onze stemmen natuurlijk.'

Inmiddels zit de reiger weer thuis in de volière in Lunteren. Hij maakt het goed en lijkt niets te hebben overgehouden aan zijn avontuur.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Gerard en Bettine

Deel deze pagina: