Live Live

Wat zochten Gelderlanders op Google in 2018?

Gepubliceerd: Zaterdag 15 december 2018 11:32

Wat zochten Gelderlanders op Google in 2018?

ARNHEM - Zoals ieder jaar heeft Google onlangs een lijst uitgebracht van de populairste zoekresultaten in 2018. Ook van Gelderland heeft 's werelds grootste zoekmachine een overzichtje gemaakt.

'The Year in Search 2018' laat alle zoektermen zien die dit jaar trending waren op Google. Wereldwijd komen eenhoorntaarten, Kardashians, bitcoins en superheldenfilms voorbij, maar dichter bij huis ziet men een ander soort lijst.

De trending zoekopdrachten zijn overigens niet de meest gezochte woorden, maar zoekwoorden die opvallend veel vaker zijn gedaan dan een jaar eerder. Daarnaast bieden ze een overzicht van trends die mensen bezighielden in het jaar 2018.

De Gelderse lijst


De Google-resultaten zijn voor iedereen per land te sorteren. Specifiek voor Gelderland heeft Omroep Gelderland een lijst gekregen met de zoektermen die populair waren in de provincie.

Gelderlanders zochten op:


  1. Fortnite
  2. WK
  3. Avicii
  4. Glennis Grace
  5. Utopia
  6. Olympische Winterspelen
  7. Famke Louise
  8. Samsung S9
  9. Wie is de Mol?
  10. Maarten van der Weijden

Met een zwemkampioen uit Alkmaar en een Zweedse dj in de lijst is het niet het meest Gelderse overzicht. Toch is er nogal een verschil met de algemene Nederlandse zoeklijst. Klik hier om het zelf te vergelijken.
 
Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland
 
Foto: Pixabay

Deel deze pagina: