Live Live

Warmtenet Ede wint brancheprijs duurzaamste warmtenet

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 14:47

Warmtenet Ede wint brancheprijs duurzaamste warmtenet

NIJMEGEN - Op het Warmtecongres in Nijmegen heeft het Warmtebedrijf Ede donderdag een brancheprijs in de wacht gesleept in de categorie beste gecertificeerde grote warmtenet. De award is toegekend via een live publiekstemming.

Het groene warmtenet in Ede heeft naar eigen zeggen al enige jaren het hoogste opwekkingsrendement van gecertificeerde warmtenetten in Nederland. In de ranking staat Warmtebedrijf Ede op de eerste plaats. Vanuit deze positie is Warmtebedrijf Ede op het Warmtecongres voorgedragen voor de brancheprijs. Warmtebedrijf Ede is een private onderneming, waarin privaat-publiek wordt samengewerkt.

Duurzame bronnen

In Ede realiseert Warmtebedrijf Ede de gehele keten, de organisatie verzorgt de biomassa-sourcing, de engineering en aanleg van het warmtenet. Ook verzorgt het bedrijf de realisatie en het beheer van drie bio-energie installaties en het omvormen van het warmtenet tot een smart grid waarop allerlei andere duurzame bronnen zijn te koppelen, denk onder andere aan geothermie, restwarmte en zonnewarmte.

 
 
Foto: Warmtenet Ede

Deel deze pagina: