Live Live

Waarschuwing voor botulisme na dood eendje in Edese vijver UPDATE

Gepubliceerd: Woensdag 29 april 2020 14:07

Waarschuwing voor botulisme na dood eendje in Edese vijver UPDATE

EDE - De gemeente Ede waarschuwt met borden voor botulisme in de Victoria Vesta-vijver. Daar is een eend met verschijnselen van deze ziekte uit het water gehaald.

 

UPDATE: Gelukkig is er toch geen spraken van botulisme, meldt de gemeente. Met het eendje gaat het inmiddels weer goed :)

De dierenambulance haalde het jonge eendje dinsdag uit het water. Het dier was al 'te ver heen' om het te laten testen in een laboratorium op botulisme, laat een woordvoerder van Waterschap Vallei en Veluwe weten. 'Maar de dierenambulance heeft genoeg ervaring om verschijnselen van botulisme te herkennen.'

Niet voor het eerst

Om geen risico's te nemen, worden nu waarschuwingsborden geplaatst bij de vijver in het Proosdijpark in Ede. 'Helaas komt botulisme vaker voor in deze vijver', aldus de woordvoerder.

Botulisme is dodelijk voor watervogels en vissen, maar ook gevaarlijk voor bijvoorbeeld honden. 'Wandelaars krijgen het advies om hun hond niet van het water te laten drinken', zegt de woordvoerder. Ook moeten kinderen weggehouden worden van de vijver.

Geschreven door mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: