Live Live

Vrouwen beter dan mannen?Het lijkt erop!

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juni 2019 17:38

Vrouwen beter dan mannen?Het lijkt erop!

EDE - Geen kampioen, geen promotie, maar handhaving en degradatie dat zijn de twee kernwoorden voor de mannen in het Edese voetbal. Als objectieve voetbalvolger kan je rustig stellen dat de Edese vrouwen het beter hebben gedaan in het voorbije seizoen. Driemaal kampioenschap, maar ook promotie. Laten wij eens de balans opmaken van het afgelopen seizoen.

DTS Ede


Op sportpark Inschoten ging DTS Ede vrouwen1 maar voor een ding, het kampioenschap in de Topklasse. Het moest voor de tweede maal in deze klasse worden bewerkstelligd. Het seizoen verliep goed. Er werd niets verloren in competitieverband echter werden er enkele malen gelijk gespeeld. 

Conclusie kampioenschap was een feit en de DTS Ede vrouwen behaalde het hoogste aantal punten ooit in de topklasse. Ook in de beker ging het aardig. Men strandde helaas in de kwartfinale tegen ADO
Den Haag. 

Komend seizoen moet DTS Ede topscoorder Willeke Pater missen, zij stopte onlangs. Daarnaast nam ook Larissa Libosan afscheid. De Edese topklasser heeft zich inmiddels wel weer versterkt. Voor DTS Ede is het nu maar te hopen dat het een minder emotioneel seizoen zal worden.

Blauwgeel55 vrouwen1

Vorig seizoen pakte men op de Peppelensteeg nog de beker, speelde het promotiewedstrijden voor de eersteklasser, maar dat kon helaas niet bewerkstelligd worden. Afgelopen seizoen moest het dan maar gebeuren. Mirjam van der Horst kwam als nieuwe trainer over van DVS33. Bovenin meedraaien was het doel. Dat bovenin meedraaien dat lukte behoorlijk, maar aan een kampioenschap wilde men niet denken, want men speelde te wisselvallig. Soms speelde de ploeg waanzinnig goed, maar soms was het
erg matig. Desondanks hield men vertrouwen en hoe verder in het seizoen, hoe meer Blauwgeel55 erin geloofde. 

Door puntverlies van naaste concurrenten kwam ineens de titel in zicht. In Amsterdam moest het
gebeuren, een 1-1 gelijkspel tegen Wartburgia zorgde ervoor dat men koploper bleef, maar kampioen? Een week later lukte het wel op eigen veld en zo kwam er een mooi slot van een wat wisselvallige competitie voor Blauwgeel55. Komend seizoen zal de ploeg van de Peppelensteeg uitkomen in de eerste klasse. Opponent DTS Ede II werd tweede in de tweede klasse a en speelde nacompetitie, maar de Edese vrouwen redde het. Ze blijven in de tweede klasse waardoor de derby der buren komend
seizoen niet wordt gespeeld.

Fortissimo

De vierde klasse kende afgelopen seizoen een nieuwkomer uit Ede, ksv Fortissimo. Niemand kende de ploeg en wist niet wat men er mee aan moest. Snel werd duidelijk dat de ploeg uit Ede een fysiek team is. Er werd regelmatig gewonnen waardoor de conclusie was dat Fortissimo op de tweede plaats eindigde. Men heeft geprobeerd naar de derde klasse te promoveren, maar dat is niet gelukt.

Bennekom

Na het kampioenschap in de vijfde klasse wilde men op de Eikelhof wel eens iets anders en meldde zich in de vierde klasse. Het Seizoen begon wat stroef want je moet je toch aanpassen aan een nieuwe klasse. Bennekom slaagde er toch in om zich duidelijk te profileren. De Bennekomse vrouwen zullen de wedstrijd tegen SKV niet gauw vergeten. Deze wedstrijd werd weliswaar gewonnen, maar op welke manier en onder welke omstandigheden dat zijn factoren die je rustig raar kan noemen. 

Al met al wilde men de doelstelling halen zo goed mogelijk eindigen in de vierde klasse. Dat is ook gelukt. Bennekom eindigde als derde achter Fortissimo de nummer twee en de kampioen SDV Barneveld. Er heerst tevredenheid in Bennekom want derde worden als nieuwkomer dat is een mooie prestatie. 

Komend seizoen zal Bennekom weer het beste eruit willen halen, maar moet wel diverse spelers missen. Zo stopte ondermeer keeper Dennis Hutjes. Het team zal een verjonging ondergaan, maar er is vertrouwen voor komend seizoen.

Ede.Victoria

Meerdere seizoenen acteert de vrouwen1 van Ede.Victoria in de vijfde klasse. Enkele seizoenen geleden werden de vrouwen van de Hoekelumse Eng al eens kampioen, maar dat was toen een erg kleine competitie. Dit jaar moest het dan gebeuren. Enkele sterke opponenten van eerdere seizoenen waren weg dus alle kans voor de ploeg, die honger toonde naar het kampioenschap. 

Het seizoen verliep goed, er waren negen verliespunten, maar bovenal er werd flink gescoord. Juist dat was de redding voor de Edese vrouwen. Naaste concurrent uit Ederveen Advendo57 bleef in het spoor van Ede.Victoria. Een Paar weken voor het einde was er een belangrijk duel: Advendo57-Ede.Victoria.

Bij winst van Ede.victoria zou men kampioen zijn. Advendo57 zette een streep door het kampioensfeest op dat moment. De resterende wedstrijden werden gewonnen, dat opponent uit Ederveen ook, maar het doelsaldo zorgde ervoor dat Ede.Victoria zich kampioen mag noemen. Komende zomer word duidelijk wat de aspiraties zijn van de Edese club.

Advendo57

In Ederveen wilde men maar een ding: bovenin mee doen in de vijfde klasse. Het seizoen verliep behoorlijk goed, maar Lunteren en SDS55 bleken lastige tegenstanders voor Advendo57.  Ook had de ploeg nog een tegenstander: Zichzelf. Soms was de ploeg van Klaas Threels te zenuwachtig en te slordig, had het moeite met het omgaan met teleurstellingen. In Ederveen bleef men er wel voor gaan waardoor twee wedstrijden voor einde van het seizoen Advendo57 tweede stond en in Ede.victoria hun meerdere moest erkennen. 

De Ederveense vrouwen konden weliswaar kampioen worden, maar er moest dan wel gewerkt worden aan het doelsaldo. 37 goals moesten er gemaakt worden. Een te lastige opgave. Advendo57 werd tweede in de competitie en gaat op weg naar een nieuwe uitdaging. Het team blijft grotendeels intact. Uit eigen jeugd komt er versterking eneen speelster neemt afscheid. Men wil gaan voetballen
in de vierde klasse.

Otterlo

Op 't Kastanjebos heerst er tevredenheid. Derde worden in de vijfde klasse waar in het begin van het seizoen werd gemikt op de middenmoot. Otterlo kende wedstrijden met twee gezichten. De Eerste helft speelde men goed, maar tweede helft was dan matig tot slecht. Ook had de ploeg te maken met wat wisselingen in bezetting. Ondanks dat alles wist de Otterlose ploeg zich te profileren als een leuke, stugge ploeg. 

Diverse tegenstanders waren te spreken over de leuke ploeg. 'lastig om tegen te spelen.' Na de zomer keert Otterlo terug in de vijfde klasse met enkele speelsters die terugkeren van stage met een nieuwe trainer. Wat de doelstellingen zijn is onbekend.

Lunteren

Had je vooraf gezegd dat Lunteren vijfde zou eindigen in de vijfde klasse, dan had men je vreemd aangekeken. Het was een jaar van groei, het seizoen van ontwikkelingen. In het begin draaide het amper tot eigenlijk niet. Geleidelijk aan groeide het team en wist men punten te pakken. 

Zo werd er gewonnen van Advendo57, en wist men SDS55 punten af te snoepen. Laatste wedstrijden gingen goed er werd gewonnen en het vertrouwen nam toe. Uiteindelijk werd het maximaal haalbare behaald en werd men vijfde. Er is tevredenheid op de Wormshoef. Hoe het komende seizoen van Lunteren eruit ziet is niet bekend.

SDS55

In Wekerom is men blij dat het seizoen voorbij is. Het voetbal is leuk, maar de omstandigheden zijn vervelend zal men denken op de Beek. Krappe selectie, lastige blessures, moeite met leiding en trainer. Geen ruzie, maar gebrek aan capaciteit. Het seizoen begon behoorlijk goed, de ploeg kende na diverse wedstrijden een dip, maar wist zich te herpakken. 

Voor de winterstop werd het weer minder en daarna bleef het redelijk, matig en niet goed, de ploeg kende gelukkig enkele opleveringen waardoor de zesde plek uiteindelijk het hoogst haalbare bleek. Bij SDS55 is men zeker gemotiveerd om komend seizoen weer in de vijfde klasse te verschijnen, maar dan moeten er speelsters gevonden worden een bovenal een trainer. De club heeft dusdanige ambities dat daar zelfs geld voor vrijgemaakt is. Kortom de wil is er, maar de mogelijkheden nog niet.

competitie

Eind september beginnen de reguliere competities weer en de beker start begin September.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: