Live Live

Vrolijke en ontspannen editie van Cinema in het Park

Gepubliceerd: Maandag 08 juli 2019 09:44

Vrolijke en ontspannen editie van Cinema in het Park

EDE - Afgelopen vrijdag beleefde Cinema in het Park haar tweede editie in Ede. Initiatiefnemers Jongerenraad Ede, Pathé Ede, Stadscafé Oscar en Cultuurfonds Ede zijn zeer tevreden. Meer dan 1.500 bezoekers vulden het Raadhuisplein met hun kleedjes en stoeltjes.

Vlak na zonsondergang, om 22.15 uur, opende burgemeester Verhulst de voorstelling. In een ontspannen sfeer keek het publiek vervolgens naar de meervoudig Oscar-winnende film La La Land met Ryan Gosling en Emma Stone.

Lara Hoogenbosch, voorzitter van Jongerenraad Ede: 'Ik ben heel erg enthousiast over deze avond. Volgend jaar moet er absoluut een derde editie van Cinema in het Park volgen.' Koen Breur, manager bij Pathé Ede, voegde toe: 'Ook wij ondersteunen een volgende versie van Cinema in het Park graag. Voor Pathé is het prachtig om een keer per jaar een gratis voorstelling aan te kunnen bieden aan de bevolking van de gemeente Ede. Wij verlenen daar graag onze medewerking aan.' 

Stroomuitval

Een grappig incident vond een paar minuten na het starten van de film plaats. La La Land werd, tot hilariteit van het publiek, ruw onderbroken door stroomuitval. Een Franse oldtimer, die het voorafgaande evenement Summer Night Ede opgefleurd had, bleek de elektriciteitskabel los gereden te hebben. Pathé loste het probleem op.

Broers Niels en Derck Kuijt, exploitanten van Stadscafé Oscar en mede-initiatiefnemers van beide evenementen, zijn trots op hun team en het succes van zowel Summer Night Ede als Cinema in het Park. Vermoeid, maar tevreden: 'We hebben vandaag een prachtige dag gehad. Het weer was geweldig en beide evenementen zijn zonder enige wanklank verlopen. Op naar 2020!.'

De vraag is of de openluchtbioscoop Cinema in het Park dan nog op het Raadhuisplein past.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: