Live Live

Volleybaldames TweeVV verslaan concurrent Gemini

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 11:39

Volleybaldames TweeVV verslaan concurrent Gemini

EDE – De dames van TweeVV wonnen zaterdag thuis de wedstrijd tegen Gemini uit Elst met 3-1. De mannen konden het niet bolwerken tegen Hellas uit Nunspeet, ze verloren met 1-3.

Het publiek zat klaar voor de belangrijke wedstrijd tussen de vrouwen van TweeVV en grootste concurrent voor de tweede plek, Gemini. De wedstrijd begon voor de dames helaas teleurstellend. TweeVV begon met veel fouten en kon daardoor weinig tegenover de aanvallen van de tegenstander zetten. Met 13-25 ging de set verloren. Gelukkig liep het is de tweede en derde set beter, want toen bepaalden de Edese dames het spel. Met 25-17 en 25-10 overliep TweeVV de tegenstander.

Mentaal spelletje

De vierde set liep onverwachts uit naar 10-19, een flinke achterstand voor TweeVV. Daniëlle Dijkstra kwam toen binnen de lijnen en maakte negen servicepunten op rij. Trainer Monica van der Wal: ‘Het was vooral een mentaal spelletje, wie goed begon aan de set, speelde vrijuit. De eerste set kwam de middenaanval van de tegenstander goed door, in de andere sets wisten we die uit te schakelen met onze gerichte opslag en ons blok. We zijn blij dat we vier punten binnen hebben.’

Toch één punt thuisgehouden

De mannen waren niet blij met de wedstrijd tegen Hellas uit Nunspeet. Alleen in de eerste set is het de mannen gelukt om een punt binnen te harken. Het was ook meteen de spannendste set met kansen over en weer. De set was uiteindelijk voor de tegenstander met 29-31. In de daaropvolgende drie sets was Hellas te sterk. TweeVV kwam maar zelden door of langs het blok van Hellas en verzuimde de aanval af te wisselen met geplaatste ballen. In de vierde set verliep het beter, de mannen gingen harder werken en de tegenstander liet wat steekjes vallen. Daardoor kon TweeVV toch nog één punt thuishouden.

Programma

Vrijdagavond 8 februari spelen de vrouwen van TweeVV in Renswoude tegen Renswouw. De mannen gaan zaterdag 9 februari naar Elst om tegen Gemini te spelen.

 
Foto: Pixabay

Deel deze pagina: