Live Live

Voedselbank Ede werkt hard aan redding

Gepubliceerd: Donderdag 31 oktober 2019 20:58

Voedselbank Ede werkt hard aan redding

EDE - De Voedselbank Ede is meerdere geldinzamelingsacties gestart om uit de structurele financiële problemen te komen. Het is nog steeds niet zeker of de uitgiftebank voor armen de komende jaren kan blijven bestaan.

De organisatie heeft inmiddels meerdere fondsen aangeschreven en hoopt daarmee 60.000 euro binnen te halen. Ook lopen er gesprekken met ondernemers om de voedselbank structureel te steunen. 'Het is nu de tijd om goede bedoelingen om te zetten in geld', zegt Just Hageman, voorzitter van Voedselbank Ede.

Crowdfunding

Tien dagen geleden werd er bovendien een crowdfundingsactie gestart waar particulieren de voedselbank kunnen steunen. Daarmee is tot nu 195 euro opgehaald, het doel is 2500 euro.

Omdat de voedselbank, nadat bekend werd dat het in de financiële problemen zat, veel extra donaties kreeg, denkt Hageman dat zijn stichting het tot en met 2020 nog wel uit kan houden. Maar daarna wordt het spannend. Dat komt onder meer omdat veel giften niet structureel zijn.

Verhuizing

Daarnaast is er nog steeds onzekerheid over een eventuele verhuizing. In 2015 verhuisde de Edese voedselbank van het Mauritsterrein naar de Frankeneng. De huur en energiekosten vervijfvoudigden toen. Daarom wil de organisatie graag naar een goedkopere plek.

Een zoektocht volgde. De voedselbank heeft nu nog één gebouw op het oog, daar lopen gesprekken over. Als dat niet lukt, wil de organisatie de komende 5 jaar in het huidige pand blijven en energiebesparende maatregelen doorvoeren. De verhuurder wil de voedselbank dan financieel tegemoet komen, zegt Hageman.

Geschreven door Mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: