Live Live

Vliegtuig boven Ede: Valerie, wil je trouwen?

Gepubliceerd: Maandag 25 juni 2018 12:27

Vliegtuig boven Ede: Valerie, wil je trouwen?

Rolf heeft zijn vriendin zondagavond op een bijzondere manier ten huwelijk gevraagd. Een vliegtuigje met de tekst 'Valerie wil je trouwen?' vloog rond 18.00 uur bijna een kwartier boven Ede. En de grote vraag is natuurlijk: heeft Valerie 'ja' gezegd?'Ik heb 'ja' gezegd, vertelt een enthousiaste Valerie (25). Haar vriend Rolf, met wie zij al drie jaar samenwoont in Ede, bedacht deze originele manier om haar ten huwelijk te vragen.
Het lijkt wel alsof heel Ede met het stel meeleeft. Op Facebook is het paar al tweehonderd keer gefeliciteerd. Een bloemist heeft zelfs spontaan aangeboden om gratis het bruidsboeket te maken.

'Hij wilde het klein houden'

'De grap is dat Rolf het klein wilde houden, maar iedereen heeft het erover. Dat vliegtuigje bleef ook maar boven Ede vliegen, ik zag buren ook naar buiten lopen en naar dat vliegtuigje kijken', vertelt Valerie Sijberden die door haar vriend Rolf van Engelenburg (30) op deze bijzondere manier ten huwelijk is gevraagd.

Ze wist dat haar vriend zondagavond een verrassing voor haar in petto had, maar had geen idee dat het dit zou zijn. 'Hij deed zenuwachtig. Ik moest het hek buiten open doen en daarna op het dakterras met hem wachten. Ik hoorde op een gegeven moment wat in de lucht en toen zag ik het.'

'Ik dacht dat hij me op Texel zou vragen'

Valerie en Rolf zijn net terug van een weekendje Texel. 'Ik dacht dat hij me daar wel zou vragen. Ik heb begrepen dat het best lastig was om een bedrijf te vinden die dit doet voor particulieren. En eerst zou het vrijdag gebeuren, maar toen ging het niet door vanwege de wind.'

Voor iedereen in Ede die zich zondagavond heeft afgevraagd of Valerie zou instemmen met het huwelijksaanzoek: ze heeft dus 'ja' gezegd. Een precieze datum is er nog niet. Valerie denkt dat het mei volgend jaar wordt.

Bron: Mediapartner Omroep Gelderland

Deel deze pagina: