Live Live

Vink: gebruikte grond in Barneveld is schoon

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 12:08

Vink: gebruikte grond in Barneveld is schoon

BARNEVELD - Volgens aannemer Vink is de grond onder de Barneveldse woonwijken schoon, dat stelt het bedrijf in een persverklaring.

Het gaat om bijna 10.000 ton grond die gebruikt is in de nieuwbouwwijken Eilanden-Oost, Van de Bogertlaan en Veller II. Vink liet advies- en ingenieursbureau Tauw onderzoek doen naar de mogelijke vervuiling van de grond. Volgens Vink is er bij de monsters van dit onderzoek geen enkele overschrijding van de stoffen styreen en dichloormethaan aangetroffen. Het rapport waar de bevindingen in staan is nog niet openbaar.

Wel werd er in één monster een overschrijding aangetroffen. Om wat stof dat gaat is niet bekend. Ook bij drie andere plekken werd een overschrijding aangetroffen, maar die plekken waren volgens Vink niet representatief vanwege de samenstelling van de grond.

Leusden en Apeldoorn

Volgens het bedrijf voldoet het zand aan de regels voor toepasbare grond. 'Ook de uitgevoerde onderzoeken in Leusden en Apeldoorn komen tot een vergelijkbare conclusie', stelt het bedrijf.

De gemeente Leusden communiceerde halverwege december dat de grond van Vink niet vervuild was. Het onderzoeksbureau dat het onderzoek deed kwam tot de conclusie dat het wel degelijk vervuild was, vertelde zij eerder aan Omroep Gelderland.

 Zie ook: Zand van Vink onder tuinterrassen in Ede mogelijk vervuild

Foto: Omroep Gelderland
 

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Deel deze pagina: