Live Live

Vilente annuleert activiteiten en bezoeken

Gepubliceerd: Woensdag 18 maart 2020 11:08

Vilente annuleert activiteiten en bezoeken

EDE - Door Vilente is een bezoekersstop ingesteld voor alle verzorgingshuizen, dit in verband met het Coronavirus. Vilente vindt deze maatregel van groot belang omdat in de verzorgingshuizen die bij de zorgorganisatie horen hoofdzakelijk kwetsbare ouderen wonen.

Vilente laat in een bericht weten: 'Wij hebben besloten om per direct een bezoekersstop in te stellen. Een uiterst ingrijpende maatregel die noodzakelijk is om de primaire zorg doorgang te kunnen laten vinden. Met dit besluit minimaliseren wij de kans op besmetting en nemen wij zowel bewoners en cliënten als zorgprofessionals in bescherming.'

In zeer uitzonderlijke situaties is beperkt bezoek mogelijk; na overleg hierover met de teamcoach of arts van de locatie. Voorlichting richting familie en/of contactpersonen richt zich op de algemene voorzorgsmaatregelen die vanuit het RIVM gelden.

De zorgorganisatie heeft diverse maatregelen genomen, om ook in de verzorgingshuizen zoveel mogelijk het coronavirus tegen te gaan. Zo vinden de ontbijten, lunches en diners alleen plaats op de afdeling in de huiskamer. In de restaurants gezamenlijk eten is niet meer toegestaan. Niet noodzakelijke activiteiten zoals de kapper zijn tot nader bericht gestopt. Daarnaast zijn alle activiteiten zoals High Tea's,
kerkdiensten, familiebijeenkomsten en de bingo ook gestopt. Familie die voor bewoners de was doen kunnen deze zonder fysiek contact afleveren bij de ingang bij een zorgmedewerker.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: