Live Live

Versterking gezocht voor ‘groen’ vrijwilligersnetwerk Ede

Gepubliceerd: Woensdag 19 juni 2019 15:51

Versterking gezocht voor ‘groen’ vrijwilligersnetwerk Ede

EDE - Ede is volgens Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een gemeente met veel inwoners die als groenvrijwilliger actief zijn in het buitengebied. Er zijn meer dan vijftig grote en kleinere vrijwilligersgroepen actief die zich inzetten voor diverse onderwerpen.

Denk daarbij aan beheer en onderhoud van landschapselementen en opruimen van zwerfafval. De gemeente Ede gaat in samenwerking met Stichting de stichting deze vrijwilligersgroepen komende jaren actief ondersteunen om hun werk succesvol te houden en nog succesvoller te maken. Bent u samen met andere inwoners of vrijwilligers als groenvrijwilliger actief? Dan komt de gemeente en SLG graag met u in contact.

Jaarlijkse werkdag

Zo gaan de gemeente Ede en SLG jaarlijks een themabijeenkomst organiseren, waarbij inhoudelijke thema’s behandeld worden zoals werving en binding vrijwilligers, opstellen werkplan, pers en publiciteit. Ook organiseren zij een jaarlijkse gemeentelijke werkdag en trainingsprogramma. Er komt een loket beschikbaar waar vrijwilligers vragen kunnen stellen. Ten slotte wordt het vrijwilligersnetwerk via nieuwsmails geïnformeerd en geïnspireerd.

Oproep

Is uw groep nog niet benaderd door SLG? Neem dan vóór 15 juli contact op met SLG via email info@landschapsbeheergelderland.nl. Dan kan ook uw groep actief ondersteund worden.


Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Deel deze pagina: