Live Live

Verschillende ondernemers in actie voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Gepubliceerd: Donderdag 12 april 2018 13:06

Verschillende ondernemers in actie voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Verschillende ondernemers in de omgeving van Het Nationale Park De Hoge Veluwe komen in actie tijdens De Hoge Veluwe Week. Tijdens deze week, van 28 april t/m 6 mei, organiseren de ondernemers diverse fondsenwervende acties, om geld op te halen voor het Park.


Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een particulier natuurgebied, wat inhoudt dat het geen jaarlijkse structurele bijdrage vanuit de overheid ontvangt. De inkomsten worden hoofdzakelijk verkregen uit entreegelden, en gaan voor 85% op aan het beheer, behoud en onderhoud van de natuur. Slechts 15% kan worden geïnvesteerd in de duurzame toekomst van het Park. Dat is te weinig om de hoge kwaliteit van het Park voor de komende generaties te kunnen waarborgen.

Daarom heeft het Park de omliggende ondernemers gevraagd om een actie te organiseren en zodoende elkaar te versterken. De opgezette initiatieven bestaan onder andere uit hotel- en dinerarrangementen, speciale Hoge Veluwe wijn, -thee, workshops en nog veel meer. Sommige ondernemers zijn al met hun actie gestart.

Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Deel deze pagina: