Live Live

Vernieuwde website gemeente Ede

Gepubliceerd: Dinsdag 10 juli 2018 15:00

Vernieuwde website gemeente Ede

Vanaf dinsdag 10 juli heeft de gemeente Ede een nieuwe website. De website is nu overzichtelijker en beter toegankelijk voor bezoekers via een tablet of mobiele telefoon. Maar hoewel er veel verandert, vindt je ze nog steeds op www.ede.nl.


 

Toptaken

De nieuwe website is een zogenaamde toptaken website. Onderwerpen waar websitebezoekers veel vragen over hebben, komen als eerste naar voren: de 6 toptaken. Dit wordt dagelijks bekeken en eventueel aangepast. Hierdoor ben je vaak al in één muisklik bij de informatie die je zoekt.

Sneller en actueler

De nieuwe website is overzichtelijk, snel en actueel. Dat maakt zoeken makkelijker en sneller. Het is makkelijker geworden om zaken zelf te regelen vanachter de computer en op de mobiele telefoon. Actuele onderwerpen vindt je altijd op de homepage en door de verbeterde zoekmachine vindt je snel wat je zoekt. Op de oude website stond veel informatie, waardoor je snel het overzicht kwijt kon raken.

Toegankelijk

Ruim 300 inwoners testten de nieuwe website. Ook werden mensen met een visuele beperking en laaggeletterden gevraagd om de website te beoordelen. Ze hebben bijvoorbeeld voor een specifieke kleur blauw gekozen, omdat deze het beste contrast geeft voor inwoners met een visuele beperking. Het is belangrijk dat de website toegankelijk is voor alle inwoners.

Foto: gemeente Ede

Deel deze pagina: