Live Live

Vermijd oppervlaktewater

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 20:29

Vermijd oppervlaktewater

EDE - Ga niet zwemmen, pootjebaden of spelen in of met het oppervlaktewater en laat je huisdieren er niet van drinken, waarschuwt Waterschap Vallei en Veluwe vrijdag.

Als er door een piekbui water op straat staat, adviseert het waterschap ook contact met dit water te vermijden omdat het gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

Op de website van Waterschap Vallei en Veluwe valt verder te lezen dat grote piekbuien vers, zuurstofrijk water in het systeem brengen. Dit kan de waterkwaliteit verbeteren. Maar als er na een lange periode van droogte een flinke regenbui komt, kan dat ook extra problemen geven voor de waterkwaliteit.

De bodem is volgens de organisatie door de droogte zo hard, dat die het water niet kan opnemen en het water direct in het riool of oppervlaktewater terecht komt. Op de straten en in bermen heeft zich vuil zoals olie of hondenpoep opgehoopt en wordt dit direct met de regen afgevoerd naar het oppervlaktewater en het riool.

Het waterschap vraagt of u dode vissen of watervogels in of bij het oppervlaktewater wilt melden via het telefoonnummer 055-5272911.

 
Foto: Pixabay

Deel deze pagina: