Live Live

Verkeersregelaar: Sitting Duck

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 10:38

Verkeersregelaar: Sitting Duck

EDE - Afgelopen weekend was ik weer eens verkeersregelaar, dit keer in Stroe. Ik kwam daar ook veel publiek uit de omgeving van Ede tegen dus was het ook niet zo gek dat de organisatie een oproep had gedaan in Ede om de wettelijk vereiste verkeersregelaars te vinden.

Een paar duizend bezoekers die allemaal via de smalle boerenweggetjes naar dit evenement moesten zien te komen en vooral hoe ze allemaal tegelijk in het donker weer weg moesten komen. Als verkeersregelaar heb je de handen vol aan mensen die het verkeer in gevaar brengen omdat ze net even wat anders willen omdat ze dat beter uitkomt, of gewoon niet luisteren.

Maar een paar uur dit werk doen om grote aantallen bezoekers een leuke en vooral veilige verblijf daar te kunnen garanderen daar doe ik het voor. Vooral als bijvoorbeeld wielrijders bij een toertocht massaal 'bedankt', 'goed werk', roepen of andere soortgelijke kreten.

Verwensingen en scheldkanonnades 

Maar helaas dit weekend niets van dat. Wel scheldkanonnades, verwensingen, dreigementen die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Helaas bleef het daar niet bij. Mensen die uit de auto stapten en mij wel even zouden verbouwen als ik hun niet doorliet, vrachtwagens die expres (langzaam) tegen mij aan reden omdat ze geen zin hadden om te rijden, blikjes fris die naar mijn hoofd geslingerd werden, bierflesjes werden expres kapot gegooid op straat. Dronkenlappen die mij midden op het kruispunt bleven lastigvallen omdat zij hun taxi niet konden vinden.

Voor mij is de lol eraf. En straks ook voor die bezoekers want ze hebben niet in de gaten dat wij daar staan voor hun veiligheid en als de organisatie straks zonder vrijwilligers zit dat dit evenement niet door kan gaan.

Dus ga gewoon door, niet-denkende-bier-zuipende menigte. Dan wordt de wereld een stuk minder leuk, OOK voor jullie.

Geschreven door een gascolumnist van Ededorp.nl

 Foto: Wikipedia

Deel deze pagina: