Live Live

Verbonden en betrokken. VVD Ede, kansen grijpen.

Gepubliceerd: Maandag 15 januari 2018 16:44

Verbonden en betrokken. VVD Ede, kansen grijpen.

"Verbonden met de gemeenschap hier? Jazeker, zeer sterk zelfs. Vandaar dat ik mij graag politiek wil inzetten voor deze gemeente". Dat vertelde Hester Veltman-Kamp op EDE FM.

In aanloop naar de raadsverkiezingen van 21 maart brengt EDE FM iedere zaterdag ochtend tussen 11.00 en 12.00 de Platenlijsttrekker. In dit programma wordt met een van de lijsttrekkers het verkiezingsprogramma doorgenomen, daarnaast wordt de favoriete muziek van de gast gedraaid.

Zaterdag 13 januari werd de reeks afgetrapt door Hester Veltman-Kamp. Sinds 2010 is de 44-jarige VVD-lijsttrekker woonachtig in de gemeente Ede. "Wanneer je je niet betrokken voelt, of betrokken bent bij een gemeenschap dan moet je dit werk ook niet doen. Ik ben sinds 2013 actief voor de VVD. Mijn politieke carrière is ook pas hier begonnen. Ik ben geboren in Capelle Aan de IJssel. Vervolgens heb ik in Gouda, Eindhoven, Nijmegen en Amsterdam gewoond". Veltman-Kamp werkt als adviseur bij Brandweer Nederland.

De VVD-fractie heeft nu 3 zetels in de Edese raad. "Hoe wij het nu doen? Dat moet je vragen aan de mensen die op ons gaan stemmen 21 maart. Zelf denk ik dat wij het goed doen. Een constructieve partij die op inhoud probeert iets toe te voegen. De basis moet goed zijn. Financiën, maar ook de communicatie met de inwoners". Bij de landelijke verkiezingen, maart 2017, werd de VVD in Ede het grootste, maar Veltman-Kamp wil niet spreken van kat in het bakkie. "Nou, ik weet niet of het kat in het bakkie wordt, maar het zou mooi zijn als wij het op 21 maart ook bereiken". Op de vraag wat de VVD heeft bereikt de afgelopen vier jaar, waarbij er maar 2 voorbeelden genoemd mogen worden, wordt er even nagedacht. "Verlaging van de hondenbelasting, daar hebben wij de aanzet toegegeven. Ook het afschaffen van de rijbewijsboete is een mooi voorbeeld".

Naast het kennismaken met de lijsttrekker en het praten over de partij wordt er ook de favoriete muziek van de gast gedraaid. Als eerste viel de keuze van Hester Veltman-Kamp op het nummer: Imany met Don’t be so shy. Gevolgd door Sjors van der Panne - Laat me niet alleen. "Dit nummer heb ik voor het eerst gehoord bij The Voice Of Holland. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik enorm fan ben van dit programma. Sjors is een geweldige zanger, maar ook hoe hij dit nummer heeft vertaald vanuit het Frans".

Het verkiezingsprogramma van de VVD heet: Kansen Grijpen. “VVD is ook een partij voor de ondernemers. Wij zeggen ook altijd: als het goed gaat met de ondernemers in onze gemeente, dan gaat het goed met onze gemeente. Bovendien zijn ondernemers wel mensen die veel dragen in onze gemeenschap. Zij zorgen ook voor banen. En als je een baan hebt, ja, dat is voor ons alles bepalend om goed mee te kunnen doen in onze gemeenschap. Veiligheid is voor ons ook belangrijk. Politie genoeg op straat zijn om te helpen. Iemand moet ook snel een melding kunnen doen. WhatsAppgroepen zijn ook erg belangrijk. Deze groepen werken ook echt. Integratie is ook voor ons een belangrijk punt. Niet gelijk denken het gaat goed, dus er moet meer geld naar. Nee, wij moeten slim nadenken over waar gaat het geld naartoe. Is het dan ook wel effectief? Dat is voor ons belangrijk. Wil je hier wonen in ons land, mensen bijvoorbeeld uit oorlogsgebieden, dan moet men echt de taal leren. Stimuleer de wilskracht, dat men van ons wil leren. De VVD staat voor minder verspilling, minder wachtlijsten in de zorg. Niet op alle gebieden kunnen wij iets doen, maar wel bijvoorbeeld op gebied van WMO, de jeugdzorg, Op deze punten kunnen wij wel invloed uitoefenen. In Ede gaat het goed, maar dat moeten wij ook zo houden. Het mag nooit ten kosten gaan van de zorg die mensen nodig hebben. Niet bij de jeugd, maar ook niet bij ouderen. Laat de gemeente goed overleggen met de zorgaanbieders, er zijn nog steeds diverse verbeterpunten. Er kunnen dingen soepeler. Laten wij ervoor zorgen dat de zorg komt waar die het hardst nodig is. De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning), bijvoorbeeld ondersteuning voor mantelzorgers. Er zijn goede voorzieningen, ondersteuningen. De VVD is blij met al die mantelzorgers, maar waar er overbelasting is moeten wij helpen om dat te verlichten. Er is helaas soms te weinig kennis van wat mogelijk is. In Ede is het prima leven. De nieuwbouw moet toekomst gericht zijn. Nieuwbouw moet ook aardgasvrij zijn. De bestaande bouw moet verduurzaamd worden. Onze kinderen moeten wij ook goede omstandigheden bieden. Wij moeten stimuleren dat bijvoorbeeld schoolgebouwen duurzaam worden gebouwd. Het stimuleren van het aanpassen van een gebouw zodat het duurzamer wordt".

In de Platenlijsttrekker wordt er afgesloten met een vraag van een lijsttrekker voor de volgende die bij dit programma te gast is. Op zaterdag 20 januari zal Ruben van Druiten, van Burgerbelangen Ede, te gast zijn. Hester Veltman hoeft niet lang na te denken over een vraag. "Beste Ruben, welk plan heb jij voor Ede als mensen op Burgerbelangen gaan stemmen?"

Ook werden tijdens de uitzending de volgende nummers gedraaid: Faithless - Insomnia, Direct - All in vain, André Hazes - Bloed zweet en tranen.

Meer horen over de visie en standpunten van de VVD met betrekking tot veiligheid, integratie, ondernemers, zorg, vliegroutes, natuur, milieu? Luister naar de samenvatting van de Platenlijstttrekker.

https://soundcloud.com/edefm/hester-veltman-vvd-ede-platenlijsttrekker-13-januari-2018

Deel deze pagina: