Live Live

Verbod op alle bijeenkomsten tot 1 juni, bij overtreden flinke boete

Gepubliceerd: Maandag 23 maart 2020 19:36

Verbod op alle bijeenkomsten tot 1 juni, bij overtreden flinke boete

EDE - Grapperhaus kondigde via een persconferentie uitgezonden via de NOS aan dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om op specifieke locaties als op stranden en in parken een verbod op groepsvorming in te voeren. Daarbij kunnen 'forse boetes' worden uitgedeeld, als blijkt dat drie of meer personen niet anderhalve meter afstand tot elkaar houden en geen gezin zijn.

Alle samenkomsten tot 1 juni verboden

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt tevens voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus  bekend  met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus.

Ook in winkels en groepen worden de regels aangescherpt. Blijf afstand houden. Ga zoveel mogelijk alleen naar de winkel en alleen als het noodzakelijk is. De kappers, schoonheidssalons en andere winkels waar mensen aangeraakt worden moeten hun deuren sluiten. Markten mogen vooralsnog doorgaan, wel wordt ook daar strenger gekeken naar de 1,5 meter afstand die mensen moeten houden.

Koorts? Blijf met het hele gezin thuis

Heeft u koorts dan moet niet alleen u thuisblijven, maar ook de gezinsleden. Nodig niet meer dan drie mensen uit op bezoek bij u thuis. Kinderen mogen wel met mate buiten blijven spelen.

'Ik realiseer me dat het hard zal aankomen', zei Grapperhaus. "Je verheugt je hier juist op. Maar als we het willen controleren, hebben we geen keus.'

Bron: NOS

Foto ter illustratie: PixabayDeel deze pagina: