Live Live

Veel meer dagjes uit voor ouderen dankzij Gelderland helpt

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 10:05

Veel meer dagjes uit voor ouderen dankzij Gelderland helpt

HEELSUM - Bewoners van zorgcentra van Vilente kunnen vaker op stap na een succesvolle oproep bij Gelderland helpt. De zorginstelling heeft een nieuwe bus om leuke uitstapjes mee te maken, maar met twee chauffeurs voor negen locaties in Ede, Wageningen en Renkum zouden maar weinig ouderen met de bus mee kunnen. Vilente deed daarom een oproep bij Gelderland helpt en de reacties stroomden binnen.

Vilente deed de oproep op radio en op de site van Gelderland helpt. Tien mannen, van een cateraar tot leraar, meldden zich aan. De animo was zo groot dat er zelfs mensen op de wachtlijst staan.

Ik heb wel zin om leuke dingen te doen

Henk van Keulen zag de oproep via Facebook en dacht: 'Ik heb wel zin om leuke dingen te doen.' Dus hij meldde zich aan en wordt inmiddels ingewerkt. 'Je ziet gelijk dat de mensen aan het genieten zijn van het feit dat ze er uit kunnen. We zijn maar een half dagje weg, het is niet zo dat het me een hele dag kost. Maar je merkt dat mensen echt in een andere wereld zijn en dat vind ik prachtig dat ik daar aan mee mag helpen. Ik heb het nu al naar mijn zin, ik vind het heel fijn dat ik dit kan doen voor deze mensen.'

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: