Live Live

Unieke battlefieldtours over de bevrijding van de gemeente Ede

Gepubliceerd: Vrijdag 06 maart 2020 15:16

Unieke battlefieldtours over de bevrijding van de gemeente Ede

EDE - Op drie zaterdagen 7, 21 maart en 4 april verzorgt het Platform Militaire Historie Ede een battelfieldtour over de bevrijding van de gemeente Ede. De route zal worden afgelegd met een touringcar.

Deskundige gidsen nemen de deelnemers met hun verhalen mee terug in de tijd. Rijdend door de dorpen vertellen ze over de bevrijding van Ede nu 75 jaar geleden. Onderweg stoppen we bij vier kleine lokale exposities in Deelen, Bennekom, Lunteren en Ede. Aan het eind van deze battlefieldtour heeft men een compleet beeld van de bevrijding van Ede.

Meer informatie

Het geheel verzorgde programma begint en eindigt bij het militair historisch informatiepunt De Smederij aan de Verbindelaarsweg 100 in Ede. Om 10:00 uur vertrekt hier de bus en start het programma. Gratis parkeren kan in de omgeving. Na afloop om 15:00 uur kan nog de expositie in De Smederij worden bezocht en onder het genot van een drankje (op eigen rekening) worden nagepraat. Onderweg krijgen de deelnemers twee maal koffie en een lunchpakket.

De kosten van deze battlefieldtour zijn € 20,00 per persoon. Aan het eind van het project bestaat de gelegenheid om het bijbehorende Historische Cahier ‘Ede bevrijd’ voor € 5,00 aan te schaffen. Opgave kan via www.platformmhe.nl ,waarbij het verschuldigde bedrag kan worden overgemaakt op de rekening van de Stichting Militaire Historie Ede NL21 BUNQ 2205 7970 50 onder vermelding BFT en de gewenste datum. Gezien de capaciteit van de bus is er per battlefieldtour een maximaal aantal van 44 deelnemers.

Foto ter illustratie: Pixabay

 

 

Deel deze pagina: