Live Live

TweeVV vrouwen pakken vijf punten tegen Renswouw

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 12:16

TweeVV vrouwen pakken vijf punten tegen Renswouw

BARNEVELD – Afgelopen vrijdagavond speelden de vrouwen van TweeVV tegen Renswouw en wonnen met 4-0 van de hekkensluiter. De mannen moesten het afgelopen zaterdag opnemen tegen de koploper Gemini en verloren in Elst met 3-1. 


Voor de vrouwen van TweeVV stond een spannende wedstrijd te wachten. Door schade aan de hal van Renswouw waren de wedstrijden verschoven naar de hal in Barneveld. De vrouwen van Renswouw wisten de eerste set genoeg druk te zetten, waar de Edenaren nog moeite hadden om hun eigen spel te vinden. De teams waren in de eerste set gelijkwaardig aan elkaar, die TweeVV uiteindelijk naar zich toe wist te trekken. 

Vijf punten binnenhalen 

De tweede en derde set verliepen nagenoeg hetzelfde. De teams gaven elkaar weinig ruimte, maar halverwege de sets wisten de Edenaren weer van eigen kracht uit te gaan. Ze liepen een aantal punten weg van Renswouw en sleepten daardoor redelijk makkelijk de tweede en derde set binnen. 

De vierde set ging weer moeizamer van start. Een paar speelsters hadden het moeilijk. Hoewel er veel lawaai van de tribune kwam om Renswouw aan te moedigen, wist Astrid met haar service een gat van tien punten te slaan. Ze wonnen daardoor makkelijk de vierde set met 24-14. 

Koploper Gemini maatje te groot 

De mannen wisten al dat ze het moeilijk gingen krijgen. Wel waren ze vastberaden de koploper het niet makkelijk te maken. De Edenaren begonnen goed en geconcentreerd aan de eerste set. Ondanks de grote voorsprong wisten ze deze niet te behouden door een goede service van de tegenstander. Ze verloren de set met 25-21. De mannen zetten hun spel in de tweede set goed door. Ze wisten weer goed te scoren en lieten nu Gemini niet dichterbij komen en wonnen de tweede set met 21-25. 

Vanaf de derde set werden wissels ingezet waardoor het wat rommeliger werd bij de mannen. Ze wisten hierdoor de derde set niet in de buurt te blijven van Gemini. De vierde set begonnen de Edenaren ook met persoonlijke fouten. Ze maakten het de tegenstander wel wat moeilijker, maar ook deze set ging verloren.

Programma 

Op zaterdag 16 februari spelen beide teams weer in de Van Der Knaaphal in Ede. Om 16.00 uur nemen de vrouwen het op tegen AETOS 1 en de mannen om 18.00 uur tegen AETOS 4.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: