Live Live

TweeVV mannen en vrouwen eindigen seizoen met winst

Gepubliceerd: Maandag 23 april 2018 14:43

TweeVV mannen en vrouwen eindigen seizoen met winst

Zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV wonnen hun laatste wedstrijden van het seizoen overtuigend met 4-0, thuis in ’t Riet. Bij de mannen was Volvera uit Arnhem het slachtoffer en bij de vrouwen het team van Woudenberg.

Beide teams zetten met deze overwinningen een kroon op het volleybalwerk van dit seizoen. De vrouwen eindigen op de tweede plaats en gaan zaterdag op voor de promotiewedstrijden in Apeldoorn. De mannen verrasten zaterdag door met 4-0 te winnen van de nummer twee Volvera. Daarmee eindigen ze op een heel knappe derde plek in de promotieklasse.
Het mannenteam miste midaanvaller Niels Velthuijs en de geblesseerde spelverdeler Aldo Kranenbarg die als coach optrad. En in de derde set blesseerde Vincent Oostindië zich ook nog waarna de reserves op waren. Met deze krappe selectie moest TweeVV het doen en dat lukte wonderwel.
Met hard werken, servicedruk en aanvalsdrift – met Jurjen Landman, John Bos en Casper Kooi en spelverdeler Martijn Drost in de hoofdrol – zetten de mannen de tegenstander meteen flink onder druk. De eerste twee sets waren daardoor verrassend gemakkelijk voor TweeVV. In de derde en vierde set keken de Edenaren even tegen een achterstand aan maar beide keren vochten zij zich terug in de wedstrijd. Het werd 27-25 en 25-18 voor TweeVV.

Vrouwen
Eigenlijk hadden de vrouwen van TweeVV geen kind aan tegenstander Woudenberg. En toch lieten ze hen in de tweede en vierde set heel dichtbij komen. Na de eerste setwinst met 25-14 was het de tegenstander die het initiatief nam en op de winst leek af te stevenen. TweeVV kwam zelfs 12-20 achter. “Dat we dan toch zo’n set winnen op karakter, daar ben ik heel tevreden over”, aldus trainer/coach Peter Spoelstra, “we hebben heel hard gevochten en slim gespeeld zodat we weer aansluiting kregen. Met 25-23 was de set toch voor ons.” De derde ging weer heel gemakkelijk naar TweeVV maar in de laatste set werd het weer even spannend bij 20-22 maar daarna gunden de Edesen de tegenstander geen punt meer.

Programma promotiewedstrijden
De vrouwen spelen zaterdag 28 maart in Omnisport, Apeldoorn om 11.00 uur en 12.00 uur tegen Gemini 2 uit Elst en Pegasus uit Nijmegen voor een plek in de promotieklasse.

Deel deze pagina: