Live Live

Twee vrouwen op heterdaad betrapt tijdens babbeltruc in Lunteren

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 19:17

Twee vrouwen op heterdaad betrapt tijdens babbeltruc in Lunteren

LUNTEREN - Twee vrouwen uit Harderwijk zijn vrijdag op heterdaad betrapt toen ze een babbeltruc uithaalden. Dat gebeurde bij een oudere vrouw in Lunteren, meldt de politie maandag.

De vrouwen van 43 en 24 jaar worden verdacht van meerdere babbeltrucs, zakkenrollerij, insluipingen en betalen met gestolen bankpassen. Ze kunnen mogelijk gelinkt worden aan meerdere zaken door het hele land. Ook in Gelderland zouden ze op verschillende plekken hun slag hebben geslagen, waaronder dus in Lunteren.

In 10 minuten klaar

De werkwijze van het duo was veelal hetzelfde. Ze belden aan bij voornamelijk oudere mensen, die door een van de twee vrouwen aan de praat werden gehouden. De ander doorzocht de woning.

In Lunteren hadden de twee maar 10 minuten nodig. Terwijl de 83-jarige bewoonster werd afgeleid, ging een van de vrouwen naar boven om alle kasten te doorzoeken en er uiteindelijk met geld vandoor te gaan.

Spullen in beslag genomen

Na de aanhouding is de woning van de vrouwen onderzocht. Daarbij zijn onder meer sieraden, geld en telefoons in beslag genomen.


Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: