Live Live

Transfers in Edese politiek

Gepubliceerd: Maandag 22 januari 2018 15:33

Transfers in Edese politiek

Evenwicht Ede heeft er een nieuwe kandidaat bij. Toon Kamp, fractievolger bij de fractie van D66 Ede, maakt de overstap naar de nieuwe partij Evenwicht.

Al eerder verliet Irene van de Voort de Edese raad. Van de Voort was raadslid voor het CDA. Kamp heeft bewust gekozen voor de overstap. Kamp laat weten dat hij de samenwerking binnen D66 als prettig heeft ervaren. Ook is hij blij dat er altijd ruimte was voor zijn ondernemersstandpunten die vaak eigenzinnig waren. Kamp zoekt Evenwicht en denkt deze gevonden te hebben.

,,Deze partij zoekt naar evenwicht in de politiek en gaat dwars tegen het extreme gepolariseerde gedoe van tegenwoordig in. Dit sprak me meteen aan. Ik voel me wel bij de nuchtere ondernemersstandpunten van Irene. Ook de sociale kant van haar beleid en bijvoorbeeld het feit dat Irene Morhaf Bakour als vluchteling uit Aleppo en statushouder, helpt met zijn integratie vind ik mooi". Licht Kamp toe aan EdeStad. "Wij staan voor Evenwicht. Voor het midden, oog voor iedereen. Niet blauw (rechts) niet links (rood) maar in het midden. Er zijn vele partijen die worden opgericht en zich richten op 1 of 2 standpunten. Dat doen wij niet", laat Irene van der Voort weten.

Toon Kamp neemt op 28 januari afscheid van de D66-fractie.

Deel deze pagina: