Live Live

Torenstraat in Ede centrum krijgt nieuw uiterlijk

Gepubliceerd: Dinsdag 03 september 2019 08:14

Torenstraat in Ede centrum krijgt nieuw uiterlijk

EDE - Maandag zijn de werkzaamheden voor het opnieuw inrichten van de Torenstraat gestart. De straat is een belangrijke verbinding tussen het marktplein en de Grotestraat.

Aannemer Gebra Infra begint met de Torenstraat en maakt daarna het laatste gedeelte van de Grotestraat af. De herinrichting van de Grotestraat startte op 25 februari en verloopt volgens de gemeente Ede voorspoedig. Alleen het middelste gedeelte bij de Oude Kerk moet nog vernieuwd worden. Beide straten zijn naar verwachting eind oktober klaar.

Gevelgroen en bomen

De Torenstraat is een zijstraat en krijgt daarom een iets andere uitstraling dan de Grotestraat. Met dezelfde bestrating en bank past het qua kleur perfect tussen het marktplein en de Grotestraat. De straat wordt evenals de Grotestraat een stuk groener dankzij twee bomen en gevelgroen. 

In tegenstelling tot de Grotestraat krijgt de Torenstraat geen Iepen maar plaatsen we de Amberboom. Pandeigenaren hebben toestemming gegeven om staanders te plaatsen waarlangs klimplanten kunnen groeien. Zo wordt de nu nog stenige straat, straks een stuk groener. De verschillen met de Grotestraat zit ‘m in nuances. Zo komt er een beklinkerde, in plaats van een natuurstenen goot, zodat het niet botst met de goot in de Grotestraat.

Wethouder Willemien Vreugdenhil: 'Ede is een ontzettend groene gemeente, maar juist in het stadscentrum zagen we dat tot voor kort weinig. De Grotestraat heeft met de nieuwe bomen een totaal ander aanzicht gekregen. Mooi dat ook de Torenstraat nu groener wordt. Ik hoop dat het gevelgroen veel navolging krijgt in het centrum. Zo maken van ons centrum een steeds mooiere en fijnere plek.’

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: