Live Live

Topjaar Kröller-Müller Museum qua bezoekersaantallen: 'We komen van ver'

Gepubliceerd: Dinsdag 31 december 2019 15:42

Topjaar Kröller-Müller Museum qua bezoekersaantallen: 'We komen van ver'

OTTERLO - Het Kröller-Müller Museum in Otterlo trok dit jaar 405.000 bezoekers. De laatste keer dat het aantal bezoekers boven de 400.000 uitkwam was in 2003.

Het museum had dit jaar twee succesvolle tentoonstellingen die zijn samengesteld met werken uit de eigen collectie: 'Het begin van een nieuwe wereld' en 'Het leven getekend'. Die laatste expositie, een verzamelingen tekeningen en schilderijen van onder anderen Pablo Picasso en Jozef Israëls, is nog te zien tot en met 19 januari.

In het buitenland bereikte het museum met tentoonstellingen in onder meer Londen, Milaan, Tokio en Houston ruim één miljoen bezoekers.

'Het is zo fijn om te zien dat er steeds meer belangstelling is voor kunst en cultuur', vindt een woordvoerder van het museum. 'We komen van ver, want in 2012 hadden we nog maar 300.000 bezoekers.'

Schuilkelder tegen bombardementen

Daarnaast stelde het Kröller-Müller Museum dit jaar voor het eerst haar schuilkelder open voor bezoekers, om 75 jaar vrijheid te vieren. 'Dat bleek uiteindelijk een onverwacht succes', weet de woordvoerder.

Het museum opende in 1938 haar deuren, kort voor de Tweede Wereldoorlog. De kelder beschermde de kunstwerken in het pand tegen bombardementen.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Het Kröller-Müller Museum. Foto: Marjon Gemmeke

Deel deze pagina: