Live Live

Toertocht aangepast fietsen voor herhaling vatbaar

Gepubliceerd: Maandag 24 juni 2019 10:15

Toertocht aangepast fietsen voor herhaling vatbaar

Ede – Handbikes, duofietsen en racerunners, ze waren en er allemaal.  Dertig mensen met een beperking stonden zaterdagmorgen bij de Van der Knaaphal om mee te doen met de toertocht aangepast fietsen.

De toertocht, in het kader van de side-events van het NK Wielrennen, bewees volgens de organistatie dat sport en bewegen en zeker ook fietsen voor iedereen bereikbaar is. Buurtsportcoaches Marieke Pomp en Jasper van der Bijl van organisator Sportservice Ede waren zichtbaar tevreden.

De toertocht kende verschillende afstanden, alle routes gingen door  Ede en omliggende gemeenten. De racerunners legden 1 tot 5 km af richting Hoekelum. De meeste duofietsers kozen voor de tocht door De Kraats. De meest fanatieke deelnemers namen de 36 km lange tocht richting de Blauwe Kamer. Bij de start straalde het enthousiasme er vanaf.

De handbikers en racerunners vervolgden solo onderweg. De duofiets maakte het mogelijk dat mensen voor wie het onmogelijk is om zelfstandig te fietsen, denk bijvoorbeeld aan blinden of slechtzienden, toch mooie fietstochten te maken. Aan de start verschenen duofietsen van de Zonnebloem en Fietsmaatjes Gelderse Vallei.

Meer evenementen

Fietsmaatjes Gelderse Vallei hoopt het aantal duofietsen te kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld door bijdragen van deelnemers aan de Spinning Marathon op donderdag 27 juni in de Van der Knaaphal.

Deelnemers aan die marathon betalen € 10,00 per uur voor een spinningfiets. De opbrengst gaat naar het project Fietsmaatjes. Er kan gespind worden van 19.00 tot 23.00 uur. Aanmelden kan via info@sportservice-ede.nl.

Foto: Sportservice Ede

Deel deze pagina: