Live Live

Tineke Roseboom winnaar Cultuurprijs 2017

Gepubliceerd: Dinsdag 28 november 2017 11:17

Tineke Roseboom winnaar Cultuurprijs 2017

“Loepzuiver, ontroerend, meeslepend en vol drama”. Zo wordt de zang van zangeres Tineke Roseboom omschreven. De Bennekomse is de winnaar van de Edese Cultuurprijs 2017. Ze ontving de prijs vandaag uit handen van wethouder cultuur Johan Weijland. De Juryprijs gaat dit jaar naar Poppodium Ede. 

De gemeente Ede reikt eens in de drie jaar de Cultuurprijs uit aan mensen of instellingen die zich op een bijzondere manier inzetten op cultureel gebied. “Tineke Roseboom is een breed onderlegde zangeres die de cultuurprijs verdient omdat ze als beroepszangeres al veel heeft bereikt en grote stappen maakt in haar carrière.” schrijft de jury in haar juryrapport. Tineke zong bijvoorbeeld de muziek in van de Amerikaans/Chinese film 'The jade Pendant' en zong mee met Alarion, een metal-project van Nederlandse bodem. Ze heeft al twee cd’s op haar naam staan en wordt op dit moment in Londen gecoacht door de wereldberoemde sopraan Emma Kirkby.
Poppodium Ede wint de Juryprijs. “Met hun activiteiten levert het Poppodium een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Ede,” oordeelt de jury. Evenementen als Muziek Bij De Buren, Rock'in Parkweg, huiskamerconcerten bij de Jonge Dame en het creatieve festival voor kinderen bij de Oude Kerk. Hun street-art is op verschillende plekken in Ede te bewonderen. Met hun activiteiten bereikt Poppodium Ede een breed publiek.

Deel deze pagina: