Live Live

Tentoonstelling The Sixties in Museum Lunteren

Gepubliceerd: Zaterdag 02 maart 2019 18:02

Tentoonstelling The Sixties in Museum Lunteren

LUNTEREN - Na Wereldvrouwen klopt Museum Lunteren opnieuw aan de deur met een onvergetelijke expositie. Met the Sixties duikt het museum in de mythische jaren van de vorige eeuw. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op de tentoonstelling via de jukebox zijn of haar lievelingsnummer te beluisteren, of plaats te nemen in een bioscoopstoel van rood pluche om zo de zestiger jaren te herbeleven.

De focus ligt op de woelige jaren zestig, waarin conventies op de schop gingen en jongeren meer vrijheid eisten om als individu hun eigen keuzes te kunnen maken.

Provo’s, nozems, hippies, vetkuiven, studenten en Dolle Mina’s provoceerden tegen de gevestigde orde. In Amsterdam braken zelfs rellen uit. Popmuziek en uiterlijk werden belangrijker dan ooit. De tentoonstelling geeft een sfeerbeeld van die tijd. Niet alleen in Lunteren, maar ook in Nederland en zelfs ver daarbuiten.

Muziek van Crosby, Stills, Nash & Young, van The Shadows, Bob Dylan, de Beatles en de Rolling Stones, en in ons land van The Blue Diamonds en Shocking Blue. Kleding: minirokjes, pop-art jurkjes, spijkerbroeken met uitlopende pijpen.

De brommer was hét vervoermiddel in die jaren: Kreidler, de buikschuiver voor de vetkuiven, en de Puch met zijn hoge stuur.

Vanaf zaterdag 2 maart is deze expositie voor het publiek geopend.

Foto: Facebook Museum Lunteren

Deel deze pagina: