Live Live

Tentoonstelling kunstenaar Lucas Lenglet in Kröller- Müller

Gepubliceerd: Woensdag 03 april 2019 13:26

Tentoonstelling kunstenaar Lucas Lenglet in Kröller- Müller

OTTERLO - Van 20 april tot en met 22 september presenteert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling 'And all the untilled air between' van kunstenaar Lucas Lenglet.

And all the untilled air between is de tweede tentoonstelling in de serie 'Vestibulum'. De titel verwijst naar de plek waar de tentoonstellingen plaatsvinden, de voormalige entree van het museum in het door architect Henry van de Velde ontworpen en in 1938 geopende gebouw. 

Onbestemde ruimte

Elk half jaar nodigt het museum een kunstenaar uit om voor deze, nu wat onbestemde ruimte, een presentatie te maken die zich op de een of andere manier tot de plek verhoudt tot de geschiedenis van het museum of de collectie.

In het werk van Lucas Lenglet ( Leiden, 1972) spelen begrippen als insluiting en uitsluiting, dreiging, veiligheid en bescherming een grote rol. Met zijn installaties grijpt hij in op bestaande ruimtes en zet de relatie tussen binnen en buiten op scherp voor de beschouwer, of voor degenen die de installatie betreden. 

De voormalige entree van het museum, waar ‘buiten’ overgaat in ‘binnen’, is bij uitstek een plek voor een ingreep van Lenglet. De werken die hij in de ruimte plaatst, verwijzen naar objecten die de overgang tussen binnen en buiten markeren: slagbomen, hekken of tralies. Zo tast hij de voortdurende wisselwerking tussen in- en uitsluiting af.

Foto verkregen via Beeldbank Kröller- Müller Museum: Lucas Lenglet, untitled (Serrated), 2016, photo: Luuk Kramer

Deel deze pagina: