Live Live

Teleurstelling en winst hand in hand bij Edese voetbalvrouwen

Gepubliceerd: Maandag 28 oktober 2019 12:44

Teleurstelling en winst hand in hand bij Edese voetbalvrouwen

EDE - In deze speelronde in het Edese vrouwenvoetbal is er flink uitgehaald, nipt verloren, dure punten bemachtigd en gemorst, kortom het was een bewogen speeldag.

In de derde klasse kwam Bennekom niet in actie. De ploeg van Yvo Cobussen zou naar Zutphen afreizen maar de wedstrijd werd uitgesteld in verband met een sterfgeval bij FC Zutphen. De andere derde klasser DTS Ede moest naar Zelos maar kwamen terug met lege handen, het werd 4-3 voor Zelos. 

Blauwgeel55 vr1 uitkomende in de eerste klasse houdt waarschijnlijk een kater over aan de wedstrijd tegen Sporting70, de Edese vrouwen keerden terug naar Ede met lege handen. Sporting70 - Blauwgeel55 werd 3-2. In de tweede klasse a speelde de enige vertegenwoordiger uit Ede thuis op sportpark Inschoten. DTS Ede II wist te winnen van Odysseus91, het werd 3-1. In de vijfde klasse wist Blauwgeel55 helaas niet te winnen van Hoevelaken, na 90 minuten stond 0-3 als eindstand op het bord.

Vijfde klasse

In dezelfde klasse als Blauwgeel55 vr2 komt ook Lunteren uit en de Lunterse vrouwen moesten naar Redichem. Marielle Wemer: 'Vooraf wisten wij dat het lastig zou worden. Je hebt niet zomaar gewonnen van Redichem. Het was echt een pittige wedstrijd, mooi om te zien dat wij er echt voor hebben gestreden. Het resultaat is minder, maar wij hebben er alles aan gedaan. In de eerste helft weten wij de 0 te houden en gaan rusten met 0-0. 

Redichem is een snelle ploeg, er zit veel snelheid in, ook weten zij elkaar goed te vinden. Snelle combinaties waar lastig tegen te ballen is. 'In de tweede helft weten wij wat kleine kansen te creëeren. Helaas komen wij op 1-0 achterstand, een dompertje. Daarna kregen wij nog wat kleine mogelijkheden, maar het lukte niet. Wij hadden echt moeite om in ons ritme en spel te komen. Dat duurde lang. Helaas je verliest, maar Redichem was gewoon sneller en combineerde beter. Volgende week CHRC, heb gehoord dat zij erg fanatiek zijn, dus het wordt een leuke fanatieke wedstrijd. Wij gaan er zeker voor', aldus Marielle Wemer van vv Lunteren.

Beluister hier haar verslag.

De andere vijfde klasse kent een vertegenwoordiger, SV Otterlo. Zij speelde op 't Kastanjebos tegen ZVV56. Roos Lagerwey: 'Vandaag moesten wij tegen een ploeg die vierde staat,  een zware wedstrijd. Wij begonnen goed, wisten elkaar te vinden, er zat rust in het spel. Yvette maakt al erg snel de 1-0. Twee minuten later in de vierde minuut komen wij door Elise op 2-0. Wij bleven goed voetballen. Hadden verwacht dat Zvv56 een snelle ploeg zou zijn, maar dat viel reuze mee. In de 16de minuut komen wij op 3-0 door Charlie. Wij bleven goed combineren en vasthouden aan ons eigen spel. Dertigste minuut maakt Miranda de 4-0.' 

In de rust werd gezegd dat  de dames moesten blijven voetballen maar wel de concentratie vast moesten houden. Want dat ging wat mis voor rust. Ook werden er wat wisselingen doorgevoerd. 'In de tweede helft zakten wij helaas wat in. Het spel werd wat minder van onze kant. In minuut 65 weet ik gelukkig het net te vinden en maak de 5-0. iets later neemt Elise erg mooi een corner en het word 6-0. Charlie weet wat later 7-0 te maken. Kira krijgt op een gegeven moment alle tijd en weet van afstand de 8-0 te scoren. Sterre maakt vlak voor tijd de 9-0. Helaas weet Zvv56 er nog even uit te komen en met 9-1. Volgende week wacht VIOS V, ik ben benieuwd, wij gaan voor de drie punten', vertelt Roos Lagerwey van SV Otterlo. 

Luister hier haar verslag terug.

Vierde Klasse

In de vierde klasse kennen wij 2 Edese vertegenwoordigers. Fortissimo moest naar Albatros en won met 1-6. Vierde klasser Advendo57 moest naar Kesteren om daar te spelen tegen de plaatselijke vrouwen1. Trainer Klaas Threels: 'Wij kennen Kesteren en weten dat het een lastige ploeg is. Zeker, die nummer acht is een lastige speelster. Gezien de laatste twee wedstrijden hadden wij er wel vertrouwen in. Wij doen het voetballend goed op dit moment. Tegen Kesteren weet je dat je in de duels goed moet zijn. Zij zijn fysiek ook beter.'

 Juist de gevreesde nummer acht zet Advendo57 op 1-0 achterstand door een trap net buiten de 16 meter. 'Wij maakten een overtreding en zij kregen de vrije trap en raak. Drie minuten later maakt Roos de gelijkmaker 1-1. Iets later maakt Evelien de 1-2, en weer iets later maakt zij ook de 1-3. Halverwege de eerste helft krijgen wij een vrije trap tegen, overtreding, handsballetje net buiten de 16 en weer die nummer acht weet te scoren, 2-3. En weer Roos en Evelien weten het net te vinden en maken de 2-4 en de 2-5.'

In de rust gaf Klaas aan de wedstrijd niet uit handen te willen geven. 'Dit keer moet je knokken voor goed resultaat en probeer te voetballen. Wij wisten ook dat er veel wind stond, eerste helft hadden wij wind mee, tweede helft dus dat zou lastig worden. Dat bleek ook het geval. In de tweede helft waren wij echt minder. Kesteren maakt de 3-5 en de 4-5. Je weet dat het nog niet gedaan is, de spanning stijgt. Tien minuten voor tijd krijgen wij een corner, Gerjanne neemt deze en Evelien weet te scoren en je weet bij 4-6 is het gebeurd. Je ziet ook dat er bij Kesteren iets knakt. Het was geen mooie wedstrijd, maar het resultaat is goed.'

Volgende week wacht Terschuursche Boys. 'Die ploeg kennen wij nog wel van 2 jaar geleden. Goede ploeg, lastig om tegen te voetballen, maar er zijn zeker kansen. Wij groeien en worden steeds beter. Als je van Kesteren kan winnen moet zaterdag het ook lukken. Kijken of wij dat varkentje kunnen wassen', aldus Klaas Threels van Advendo57. 

Beluister hier  zijn verslag.

Topklasse

In de topklasse is het zeker nog niet gespeeld, maar als DTS Ede zijnde zou het toch prettig zijn om weer de drie punten te pakken. Het is nog niet helemaal het seizoen voor DTS Ede gezien de resultaten. Saestum uit Zeist kwam naar Ede om op sportpark Inschoten de strijd aan te gaan met de kampioen in de topklasse DTS Ede. 

Kirsten Koopmans: 'Het is lastig om te zeggen waardoor het komt dat wij vandaag niet weten te winnen van Saestum. Ik vind dat het een onterechte uitslag is. Gelijkspel was meer een afspiegeling van de wedstrijd. Het was een best zware wedstrijd. Helaas komen wij op 0-1 achterstand. Enkele minuten later komen wij gelukkig op 1-1. Ook weten wij voor rust nog de voorsprong te pakken. Carolien Filippo weet het net te vinden en het word 2-1. Helaas wordt het vlak voor rust nog 2-2.'

Het was de dames duidelijk dat er beter voetbal op de mat moest komen om te winnen. 'Jammer genoeg was dit niet het geval. Wij krijgen nog wel een grote kans, maar verkeerde kant van de paal. Waar je niet scoort doet de ander dat, nou dat gebeurde ons ook. Eindstand 2-3.  Bij ons ontbrak gewoon de overtuiging, dat moet beter. Zeker volgende week tegen RVVH, zij doen het ook goed dus wij moeten er echt voor gaan', aldus Kirsten Koopmans van DTS Ede. 

Beluister hier haar verslag.

Alle wedstrijden op een rij

Blauwgeel55 vr2 - Hoevelaken 0-3
Redichem - Lunteren 1-0
Otterlo - ZVV56 9-1
Albatros - Fortissimo 1-6
Kesteren vr1 - Advendo57 4-6
fc Zutphen - Bennekom (uitgesteld)
Zelos - DTS Ede vr3 4-3
DTS Ede II - Odysseus91 3-1
Sporting70 - Blauwgeel55 3-2
DTS Ede - Saestum 2-3

Programma

14:30 Vios V. - Otterlo
14:30 Blauwgeel55 vr2 - SKV
15:00 Lunteren - CHRC
15:00 Fortissimo - Sparta Nijkerk vr4
10:00 TerSchuursche Boys - Advendo57
15:00 DTS Ede - AZSV vr2
12:30 DVVA CSV - DTS Ede II
12:30 Blauwgeel55 - SSS vr2
14:30 RVVH - DTS Ede

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: