Live Live

Teleurstelling en tevredenheid in het Edese vrouwenvoetbal

Gepubliceerd: Maandag 18 november 2019 16:44

Teleurstelling en tevredenheid in het Edese vrouwenvoetbal

EDE - Na de speelronde in het Edese vrouwenvoetbal afgelopen weekend waren er verschillende
stemmingen op te maken na de gespeelde wedstrijden: teleurstelling, tevredenheid, maar ook dubbele gevoelens waren duidelijk te horen.

Bij DTS Ede II zal de tevredenheid overheersen. De Edese vrouwen reisden af naar Utrecht om daar te spelen tegen een oude bekende, Faja Lobi/KDS. De thuisploeg bleef achter met lege handen, de wedstrijd Faja Lobi KDS - DTS Ede II eindigde in 2-4.

Een klasse hoger in de eerste klasse wist Blauwgeel55 uit bij Hercules te winnen, het lijkt erop of Blauwgeel55 het dipje in de competitie achter zich heeft gelaten. De wedstrijd Hercules - Blauwgeel55 eindigde in 0-4. In de vijfde klasse was er bij Blauwgeel55 duidelijk tevredenheid. De Peppelensteeg vrouwen speelde in en tegen Wageningen. De ploeg keerde terug met een 0-3 winst.

Lunteren geloofde erin

Lunteren speelde op eigen veld, de Wormshoef tegen het tweede team van SKV. Lunteren doet bovenin mee en wil dat ook blijven doen. Winst tegen SKV was dan ook het doel. Marielle Wemer: 'Wij wisten dat het pittig zou worden, maar dat er kansen lagen. De eerste helft ging het gelijk op. Wij waren aardig aan elkaar gewaagd. Over en weer werden kregen wij kansen, maar ook beide ploegen wisten kansen te creëeren. Wij waren behoorlijk fanatiek, dat was de gehele wedstrijd wel duidelijk.'

In de tweede helft speelde Lunteren beter, kregen meer kansen, wisten ook meer op de helft van de tegenstander te spelen. 'In de tweede helft weet Chantal een mooie voorzet te geven op Gerrieke die deze benut en de 1-0 scoort. Net als de voorgaande minuten hielden wij na de goal elkaar scherp. Dit moesten wij toch over de streep kunnen trekken. Minuten later krijgen wij een hoekschop waaruit Gerrieke de 2-0 weet te maken. Vlak voor het einde krijgen wij een strafschop tegen, gelukkig voor ons wordt deze niet goed in geschoten waardoor die naast gaat. Uiteindelijk weten wij die 2-0 vast te houden en voor ons voelde het alsof wij kampioen waren geworden. Een echte teamprestatie', vertelt Marielle.

Het gaat steeds beter met het team. Er komen wat nieuwe speelsters bij, weinig blessures, het geloof is er. 'Kampioenschap? Ja, dat kan, want als wij dit niveau aanhouden is er zeker iets mogelijk. Volgende week uit tegen Blauwgeel55 vr2, wij gaan ervoor en hopen de 3 punten mee terug te nemen', besluit Marielle Wemer.

Beluister hier haar verslag.

Team Otterlo bleef kalm

Op 't Kastanjebos speelde sv Otterlo vr1 tegen Zelos. In Otterlo is het doel duidelijk: bovenin mee draaien, want dat kan. Het gaat goed en de ploeg morst weinig punten.

Roos Lagerwey: 'Voor ons was het over duidelijk, wij wilden die drie punten. Kosten wat kost, er moest gewonnen worden. Wij hebben wel even gecheckt of Zelos geen speelsters mee zou kunnen nemen van hun eerste team, maar dat was niet het geval.'

Zelos ging er gelijk vol in. Lieten gelijk merken dat men wilde winnen. 'Wij moesten nog even in het ritme komen, even goed zoeken. Langzaam maar zeker begon het bij ons wat beter te draaien. Na 20 minuten komen wij op 1-0 voorsprong door Charlie, die trouwens alle goals in deze wedstrijd heeft gemaakt. Zelos begon lange ballen te geven, probeerde 1 op 1 te gaan spelen. Onze verdediging wist hier goed mee om te gaan.

In de rust kregen Otterlo te horen dat ze minder onrustig moesten spelen, meer rust aan de bal. 'In de tweede helft wisten wij meer druk te zetten en komen vrij vlot op 2-0, Zelos reageerde door wat feller te worden. Zij kregen wel wat kansjes maar dat leverde niets op. Op een gegeven moment komen wij ook op 3-0. Zelos werd steeds onsportiever en begon tegen zichzelf te mopperen. Yvet wordt op een gegeven moment onderuit gehaald, krijgen een penalty die ook wordt benut. Na 90 minuten stond er 4-0 op het bord. Wij zijn tevreden en hopen volgende week tegen DVOV weer de drie punten te pakken. Laten wij ons eigen spelletje spelen dan moet het lukken', aldus Roos Lagerwey van SV Otterlo.

beluister hier haar verslag.

In de vierde klasse kwamen beide Edese vertegenwoordigers in actie. Bij Fortissimo zal men tevreden zijn, want de wedstrijd Fortissimo - Terschuurse boys eindigde in 3-1. In Ederveen is men wat minder
tevreden. De thuisploeg speelde tegen VVOP vr2.

Advendo57 blijft steken op gelijkspel

Advendo57 doet erg goed mee bovenin en dat wil men vasthouden. Klaas Threels: 'Wij staan bovenaan, winst maakt hongerig, het smaakt naar meer. Na vandaag denken wij er nog zo over, maar het is wel een teleurstellend resultaat van vandaag. Wij krijgen paar grote kansen, maar wij ronden niet af. Komen zelfs ook achter, 0-1. Gelukkig krijgen wij later een vrije trap, die goed worden genomen door Gerjanne waardoor Evelien de 1-1 weet te maken. In de 36ste minuut komen wij door Helma op een 2-1 voorsprong geheel tegen de verhoudingen in.'

In de rust heeft Klaas geprobeerd de boel op scherp te zetten. 'Durf te voetballen luidde mijn advies. In de tweede helft krijgen wij een penalty, die helaas door Gerjanne wordt gemist. In de 63ste wordt het gelijk door een goal van VVOP 2-2. Het liep stroef, het liep niet goed, wij hadden het moeilijk, leden veel balverlies. In de 70ste minuut komt Roos 1 op 1 met de keeper, maar dit wordt afgefloten. VVOP kon ook niet meer goed door drukken waardoor het gelijk bleef. Volgende week Stroe, hoe dan ook dat moeten wij gewoon winnen', vertelt Klaas Threels van Advendo57. 

Luister hier zijn verslag.

In de derde klasse kan het nog alle kanten op. Dat maakt deze competitie ook erg aantrekkelijk. DTS Ede vr3 speelde op eigen veld tegen SKV en wist de 3 punten te behouden, wedstrijd DTS Ede vr3 - SKV werd uiteindelijk 3-0. In Bennekom is men wat minder blij met het behaalde resultaat.

Bennekom verliest ondanks goed voetbal

In Bennekom op sportpark de Eikelhof speelde Bennekom vrouwen1 tegen vv Dieren. Everlien Verhoeks: 'Wij speelden echt niet slecht, maar als jij niet scoort doet de ander dat. Dat is wel de conclusie van deze wedstrijd. VV Dieren was net wat slimmer. Je zou zeggen dat het een flinke oorwassing was, maar wij speelde echt niet slecht, had meer in gezeten. Vooral in de eerste helft was dit het geval. Achteraf hoorden wij van de tegenstander dat zij ons goed vonden, een sterk voetballend team. Je staat met lege handen dus qua resultaat koop je er niets voor.'

Door een bal van Suzanne die zij in de goal glijdt komt Bennekom op 1-0. Gezien het spelbeeld op dat moment volkomen terecht. 'Dieren zette wat aan en wij kregen het lastiger. Dieren krijgt 1 grote kans en het wordt gelijk 1-1. Achteraf gezien voelde deze wedstrijd als een gelijkspel wedstrijd, maar tegendeel is waar. Voor rust wordt het 1-2 en wij weten daar wat kansen tegenover te zetten, maar weten deze niet te benutten.'

Na rust wordt het volkomen uit het niets 1-3. 'Wij waren een en al verbaasd dat dit kon. Wij bleven kansen creëren maar het ging voorin mis. Het stokte in de aanval en wij maakten verkeerde keuzes. Op een gegeven moment valt de bal tussen de verdediging en onze keeper waaruit de 1-4 komt. Weer verbazing alom, het voelde onverdiend. Op slag van affluiten maken zij nog de 1-5. Kijk je naar het scorebord denk je wat een afslachting, maar zo voelt het niet. Wij krijgen 5 kansen maken er 1, zij krijgen er 5 en maken er 5. Je speelt goed, maar daar koop je niets voor.'

Volgende week de Treffers. De nummers 1 tot en met 9 staan dicht bij elkaar in deze klasse, dus iedere wedstrijd staat op zichzelf. 'Wij moeten leren van en putten uit hetgeen wij vandaag hebben laten zien', aldus Evelien Verhoeks van VV Bennekom.

Beluister hier haar verslag.

DTS Ede pakt eenvoudig de drie punten

In de topklasse speelde DTS Ede uit in Arnhem tegen Eldenia. Eveline Zech: 'Lastige ploeg dat Eldenia, behoorlijk strijdbaar. Wij kennen ze hebben al vele malen tegen hen gespeeld. Wij waren er op bedacht dat het lastig kon worden, maar achteraf valt dat reuze mee. Wij begonnen sterk, waren de bovenliggende partij. In de zevende minuut komen wij op voorsprong. Acht minuten later maakt Carolien Filippo middels een afstandsschot de 2-0.' Dit blijft de stand tot de rust.

Na rust in de 52ste minuut komen de vrouwen van Eldenia op 1-2. 'Kwartiertje later, minuut 67 komen wij op 1-3 door Carolien Filippo. Sofie Houba weet in de 72ste minuut de bal te geven op Dominique van Wensveen die de 1-4 weet te maken. Zes minuten later geeft Sofie Houba de bal voor op Yvet Derks die de 1-5 maakt. Iets later word Kirsten Koopmans in de 16 onderuit gehaald en wij krijgen een strafschop. Wie anders als Gera Op Den Kelder benut deze, 1-6. Goed resultaat waar wij enorm blij mee zijn. Volgende week Woezik uit, je mag toch aannemen dat je de drie punten mee terug neemt', laat Eveline Zech van DTS Ede weten.

Luister hier haar verslag.

Alle wedstrijden op een rij

Otterlo - ZELOS 4-0
Wageningen - Blauwgeel55 vr2 0-3
Lunteren - SKV 2-0
Fortissimo - Terschuurse boys 3-1
Advendo57 - VVOP vr2 2-2
Bennekom - vv Dieren 1-5
DTS Ede vr3 - SKV 3-0
Faja Lobi KDS - DTS Ede II 2-4
Hercules - Blauwgeel55 0-4
Eldenia - DTS Ede 1-6

Programma

14:00 DVOV - Otterlo
14:30 Blauwgeel55 vr2 - Lunteren
12:00 Advendo57 - Stroe
13:00 de Treffers - Bennekom
14:30 fc Zutphen - DTS Ede vr3
15:00 Sleeuwijk - DTS Ede II
12:30 Blauwgeel55 - Ijzendijke
17:00 Woezik - DTS Ede

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: