Live Live

Teleurstelling en begrip bij Edese voetbalvrouwen

Gepubliceerd: Woensdag 01 april 2020 16:40

Teleurstelling en begrip bij Edese voetbalvrouwen

EDE - Dinsdag 31 maart heeft vanwege de Coronacrisis het kabinet besloten de genomen maatregelen te verlengen tot en met 28 april. In de persconferentie was premier Mark Rutte helder: "Voetballen doen wij niet tot 1 juni". Mede door deze uitspraak en genomen maatregelen heeft de KNVB besloten om de amateurcompetities per direct te stoppen. Dit besluit is inmiddels ook bekend bij de Edese voetbalclubs, waarbij er hoofdzakelijk begrip en teleurstelling heerst.

Verklaring

Op de website van de KNVB laat de voetbalbond weten: ""Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.
Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Teleurstelling

Bij de teams in het Edese vrouwenvoetbal is er begrip voor de genomen maatregelen, maar er heerst ook teleurstelling. In Otterlo had men zo graag het kampioenschap willen pakken. Roos Lagerwey van SV Otterlo
Vrouwen1 heeft begrip voor de maatregelen, maar baalt vreselijk:
"Allereerst staat gezondheid natuurlijk op nummer 1 en is het daarom heel begrijpelijk dat ze dit doen en ik denk ook dat iedereen het al wel aan had zien komen. Maar toch voelt het voor ons extra zuur en ons voetbalhartje doet best een beetje pijn. Sinds wij het vrouwenteam bij SV Otterlo hebben opgericht riepen we het altijd al, wij willen ooit een keer kampioen worden! 

Vanaf het moment dat wij begonnen met voetballen was het altijd al een groot feest, ook al verloren we met 15-0. Maar dit seizoen was anders, we verloren de eerste wedstrijd en dat was best wel een beetje zuur maar daarna ging de knop om. De sfeer was beter dan ooit, we waren echt een hecht team en we gingen elke wedstrijd de volle 100% voor de winst. Soms ging het ons wat makkelijker af en soms werd er letterlijk gevochten voor de 3 punten. 

Toen de winterstop naderde en we stonden nog steeds bovenaan wisten we het, dit wordt ons seizoen en wij willen kampioen worden! Maar helaas werd het spel stilgelegd door het Coronavirus, heel begrijpelijk maar goh wat missen we het voetballen allemaal. Niet alleen het voetballen maar natuurlijk ook onze bekende 3e helft! Gezondheid gaat voor en we hopen dat we volgend jaar weer met de volle 100% de wedstrijden in gaan en dan alsnog ons lang verwachte doel kunnen bereiken!" 
Otterlo kwam afgelopen seizoen uit in de vijfde klasse en lag op kampioenskoers.

Balen

In Lunteren wordt er stevig gebaald nadat het bekend werd dat alles afgelopen is. Zeker voor Marielle Wemer geldt dit: "Dit was mijn laatste seizoen en dat je zo moet stoppen is zuur. Balen. Echt enorm jammer".
Rachel Suitela baalt ook en vooral omdat het nu niet duidelijk is of het gestelde doel zou zijn behaald: "Helaas kunnen we inderdaad dit seizoen niet meer af maken, hier balen wij als team enorm van. Wij hadden als doelstelling om in de top 3 te eindigen. Hoe wij nu geëindigd zijn stonden wij 2de. 

Nu hoor ik mensen al zeggen "Jullie hebben toch je doel gehaald". Dat klopt, wij hebben zeker ons doel gehaald, maar je vraagt je af wat als met die 4 laatste wedstrijden. Hadden wij het seizoen kunnen afsluiten als kampioen? Hier gaan wij nooit antwoord op krijgen helaas! 

Ik kijk terug op een mooi seizoen en ben ook zeker trots op ons. Wij hebben ervoor gestreden. Met niet altijd mooi voetbal maar wel met een 100% strijdlust. Wij kijken ernaar uit om in september er weer te staan en er 100% voor te strijden met natuurlijk ons doel nastreven en die dan volgende seizoen wel te behalen!

Kansen

In Ederveen kijkt men terug op een seizoen waarin het misschien erin had gezeten, wat totaal niet verwacht werd, het kampioenschap. ""Helaas eindigt onze competitie net iets te snel. We hadden de competitie graag uitgespeeld. Er stonden een aantal hele mooi wedstrijden gepland!
Wedstrijden die beslissend waren geweest voor het kampioenschap! Dat zijn de wedstrijden die je het liefste speelt, spelen voor de titel het mooiste wat er is! Zowel het voetballen als de derde helft wordt erg gemist! De gezelligheid, het sfeertje en het strijden om de punten dat zal er nu even niet in zitten helaas… Wij kijken terug op een mooi seizoen met een onverwachte afloop!

Als nieuwkommer in de 4e klasse kunnen wij terug kijken op een seizoen met mooie resultaten. Een bewogen seizoen waarin we veel ervaring op hebben gedaan en als team steeds meer zijn gegroeid. Zowel sociaal als in de aantallen! Na een mooi seizoen in de 5e klasse, waarin we echte derby’s speelde, werd het tijd voor een stapje hoger!

De 4de klasse waarin we de strijd aan gingen met een aantal onbekende clubs. Geen competitie duels tegen Otterlo, Lunteren of SDS (dit waren de echte derby’s van de 5e klasse….). Echter kwamen we Lunteren wel tegen in de beker. We wisten te overwinteren in de beker en kwamen een aantal rondes veder!
Toen we dichterbij de winterstop kwamen, konden we wat meer gaan vergelijken en verwachten. We wisten meer van onze tegenstanders, en konden gaan kijken naar de ranglijst. Een hoop overwinningen, met regelmatig grote uitslagen! We deden het niet slecht, we behoorde daarom ook zeker thuis bij de top 5! Als we nu kijken naar de stand levert dit toch een mooi eind plaatje op! Daar is namelijk te zien dat dames 1 toch boven aan staat!

Helaas moeten wij ook vermelden dat onze trainer en coach, Klaas Threels gaat stoppen bij de dames! Wij willen Klaas maar ook Miranda erg bedanken voor hun inzet het afgelopen seizoen! Jullie inzet als trainer, coach, en vlagger werd erg gewaardeerd! Jullie zijn altijd welkom langs de lijn, of voor een sapje tijdens de derde helft!
Namens Advendo’57 dames 1 willen wij iedereen bedanken voor het mooie seizoen", vertelt Gerjanne Threels van Advendo57 vrouwen1.

Conclusie

Doordat iedere vereniging in dezelfde klasse uitkomt als in dit seizoen kunnen wij concluderen dat in het siezoen 2020-2021 DTS Ede in de topklasse zal uitkomen, Blauwgeel55 eerste klasse, DTS Ede II tweede klasse, Bennekom en DTS Ede vr3 derde klasse, Fortissimo en Advendo57 vierde klasse. Net als in dit seizoen komen Otterlo, Lunteren en Blauwgeel55 vr2 uit in de vijfde klasse. Begin dit seizoen stopten de teams van Ede.Victoria en SDS55. Of de Edese en Wekeromse verenigingen komend seizoen weer met een vrouwenteam starten is onbekend.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: