Live Live

Succes Climax bij februariloop!

Gepubliceerd: Maandag 12 februari 2018 12:20

Succes Climax bij februariloop!

De mooie omgeving van Bennekom was afgelopen weekend het toneel van een sportieve strijd. Zaterdag 10 februari vond in de prachtige bossen van Bennekom weer de Februariloop plaats. Op de twee jeugdlopen werd
het podium bij de meisjes compleet bezet door Climax-atleten. Céline van Heerikhuize won de wedstrijd voor meisjes t/m 15 jaar en Eline Gerritsen de kidsrun voor meisjes tot 12 jaar. Ze liepen bovendien allebei een nieuw parcoursrecord.

De organisatie was in handen van CBFB, Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen. Burgemeester René Verhulst ook hardloper en lid van Climax, loste het startschot bij de jeugdlopen en nam vervolgens zelf deel aan de 5 km. De prijzen werden uitgereikt door de Heidehoogheden.

Maar liefst 150 kinderen streden om de winst bij de kidsrun over 950 meter. Het podium bij de meisjes toonde een 'clean sweep' voor Climax. Eline Gerritsen won voor Sofie Verhoeven en Nienke van der Veer. Giel van As was met een vierde plaats de snelste Climax atleet bij de jongens.

Ook op de 2 km loop voor jeugd t/m 15 jaar was het meisjespodium compleet oranje gekleurd. Céline van Heerikhuize won overtuigend in een nieuw parcoursrecord, voor Evelyn Navarro en Iris Koevoets. Bij de
jongens werd Ruben Schussler knap derde. Arris van Deelen en Joost de Kleuver werden derde op respectievelijke de 5 km en 10 km.

Deel deze pagina: