Live Live

Stichting Stadsvarkens wil perceeluitbreiding

Gepubliceerd: Vrijdag 25 januari 2019 12:10

Stichting Stadsvarkens wil perceeluitbreiding

EDE - Dit jaar werkt de stichting samen met de gemeente Ede aan serieuze plannen voor uitbreiding van het perceel voor de varkens. Op donderdag 31 januari 2019 organiseert stichting Stadsvarkens een informatie- en evaluatieavond in wijkcentrum De Velder, de kans om mee te praten over de plannen. Stichting Stadsvarkens vertelt met de gemeente hoe perceeluitbreiding eruit kan komen te zien.

Gunstig effect 


Na een kleine drie jaar zijn de effecten van Stadsvarkens volgens de organisatie steeds zichtbaarder in Ede. Steeds meer mensen weten het project in het Veldhuizerbos te vinden. De stadsvarkens zorgen voor een interessante dynamiek in de natuur. Voor de stichting tijd om serieus te kijken hoe dit gunstige effect beter benut kan worden. De organisatie heeft als doel voedselbewustzijn te bevorderen.

Waar komt het vlees vandaan

Natuurlijk weet iedereen dat vlees van dieren komt. Maar Stadsvarkens merkt dat veel mensen de link kwijt zijn of niet willen zien. Met dit openbaar project, waar iedereen zonder toezicht vrij bij de varkens kan komen, komt het wel heel dichtbij. Deze varkens gaan op een leeftijd van ongeveer anderhalf jaar naar de slager en dan komt het als vlees beschikbaar. Dit is maar een klein deel van de activiteiten. Er is veel gebeurd en de ambitie is onveranderd groot.

Wij nemen u deze avond mee in het verhaal en het doel van de stichting. Bent u geïnteresseerd of heeft u goede ideeën om het project te verbeteren en verder vorm te geven? Wilt u vrijwilliger worden, betrokken zijn, een vleespakket bestellen, mee praten of gewoon komen luisteren? Het kan allemaal tijdens de informatieavond. De koffie staat klaar en de bijeenkomst is openbaar. Om een idee te krijgen hoeveel mensen komen kunt u zich aanmelden via lisa.olsthoorn@ede.nl. Maar u bent altijd welkom, ook zonder aanmelding.
 
Foto: stichting Stadsvarkens

Deel deze pagina: