Live Live

Stichting Ana Upu uit Lunteren ontvangt € 7.500,00 van het Oranje Fonds.

Gepubliceerd: Maandag 08 januari 2018 17:15

Stichting Ana Upu uit Lunteren ontvangt  € 7.500,00 van het Oranje Fonds.

Stichting Ana Upu krijgt voor het jaar 2018 een bijdrage van € 7.500,00 van het Oranje Fonds voor het Project Dagbesteding en Ouderenactiviteiten “Tenang Senang”.

Sociaal Cultureel Centrum stichting Ana Upu organiseert wekelijks welzijnsactiviteiten zoals huiskamerontmoetingen, recreatieve- en sportactiviteiten voor Molukse ouderen vanaf de leeftijdscategorie 65 en ouder. Tijdens de huiskamerontmoetingen kan men meedoen aan spelletjes, creatieve en muziekactiviteiten. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van een lunch of een warme maaltijd. Onder begeleiding van een bevoegd docent is er de bewegingsactiviteit Meer Bewegen voor Ouderen.


Er is een koersbalactiviteit en men neemt deel aan koersbaltoernooien. Met Nederlandse koersbalgroepen uit de regio zijn er uitwisselingen en er worden Culturele ontmoetingsmiddagen met Nederlandse ouderen georganiseerd. Er zijn regelmatig dagjes uit. Speciale dagen en evenementen voor ouderen worden bezocht.


De doelstelling van de dagbesteding en ouderenactiviteiten is gericht op het bevorderen van behoud van zelfstandig functioneren en blijven meedoen in de maatschappij.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds steunt initiatieven die daadwerkelijk een verschil maken binnen de samenleving, die ervoor zorgen dat iedereen een plek heeft in de maatschappij. Dit initiatief is daar een goed voorbeeld van. We verwachten dat deze bijdrage het project een mooie stimulans geeft om de doelstelling te bereiken.”

Deel deze pagina: