Live Live

Stemmen tijdens de verkiezingen bij De Hartenberg

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 10:52

Stemmen tijdens de verkiezingen bij De Hartenberg

WEKEROM - Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Voor het eerst in de vijftig jaar geschiedenis van De Hartenberg kan er ook op het woonzorgpark gestemd worden. Het mobiele stemlokaal is van 14.00 tot 16.30 geopend in Het Hart.

Voor inwoners van de gemeente Ede is Het Hart een van de stemlokalen waar burgers terecht kunt om hun stem uit te brengen. Met een kiezerspas kunnen ook inwoners van andere gemeenten op De Hartenberg komen stemmen.

Dichtbij huis stemmen

Cliënten die stemgerechtigd zijn kunnen op 20 maart natuurlijk ook hun stem uitbrengen in Het Hart. Voor de cliënten die op het woonzorgpark wonen en werken is het volgens de organisatie van De Hartenberg extra fijn dat ze nu dichtbij kunnen stemmen. 

Cliëntcoach Martine Grosscurt: 'Omdat het vaak ingewikkeld was om vervoer en begeleiding te regelen om naar een stemlocatie te gaan, werd er door deze cliënten niet of via een volmacht gestemd. Nu stemmen ze zelf, dichtbij huis en werk.' ’s Heeren Loo helpt de cliënten om zich hierop voor te bereiden door een ‘verkiezingspakket’ te verspreiden op De Hartenberg, met onder andere de verkiezingskrant van ProDemos en een picto-uitleg over de stemprocedure.


Foto: De Hartenberg

Deel deze pagina: