Live Live

Stemadvies nodig? Omroep Gelderland presenteert Gelders Kieskompas

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 11:36

Stemadvies nodig? Omroep Gelderland presenteert Gelders Kieskompas

ARNHEM - Het Gelders Kieskompas voor de Provinciale Statenverkiezingen is maandag gelanceerd. Het Kieskompas is door Omroep Gelderland in samenwerking met Kieskompas gemaakt.

Op 20 maart mogen we naar de stembus om onze Provinciale Staten, het Gelders parlement, te kiezen. Onze provincie heeft 55 zetels te verdelen. De VVD en het CDA zijn nu met ieder 9 zetels de grootste partijen. De verkiezingen hebben ook gevolgen voor de landelijke politiek. De gekozen Statenleden in alle provincies bepalen daarna hoe de nieuwe Eerste Kamer eruit gaat zien.

Gelderse thema's

In het kompas komen Gelderse thema's aan bod. Ook kan de Achterhoek, de Veluwe, het Rivierengebied of de regio Arnhem Nijmegen worden geselecteerd, zodat de kiezers daarbij vragen krijgen over kwesties die spelen in zijn of haar regio. Zo krijgen ze stellingen voorgelegd over onder meer de geplande lage vliegroutes van en naar luchthaven Lelystad, het doortrekken van de A15 naar de A12 en de aanleg van een dubbel treinspoor op het traject Arnhem-Winterswijk.

Het Kieskompas vindt u hier.

Gelders debat

De Provinciale Statenverkiezingen komen uitgebreid aan bod bij Omroep Gelderland. Op maandag 18 maart wordt er van 19.00 tot 20.00 uur live een debat met de Gelderse lijsttrekkers uitgezonden op TV Gelderland.

Op woensdagavond 20 maart doen Omroep Gelderland en de NOS live verslag van de uitslagenavond in het provinciehuis in Arnhem.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland
 
Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: