Live Live

Stankoverlast op Veluwe door ongeval tankauto Alblasserdam

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 11:32

Stankoverlast op Veluwe door ongeval tankauto Alblasserdam

NIJKERK - In onder meer Harderwijk en Nijkerk wordt een vreemde en vervelende geur geroken. Het blijkt om versnellingsbakolie te gaan die in een tankwagen zit in Alblasserdam, meldt de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Er wordt geklaagd over een gas- en rubberachtige geur. De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat er zo'n 50 klachten zijn binnengekomen.

De tankwagen staat op een bedrijventerrein. Aanvankelijk werd er gedacht dat er een giftig gas vrijkwam uit de wagen. De veiligheidsregio verstuurde ook een alert met de oproep ramen en deuren gesloten te houden. In Gelderland kwam het waarschuwingsbericht onder meer op de Veluwe binnen.

Geur neerslaan

De versnellingsbakolie is warm, maar het is niet duidelijk wat er is misgegaan en waarom er zo'n sterke geur is verspreid. De veiligheidsregio heeft inmiddels laten weten dat er geen gevaar is voor de gezondheid. Buitensporten kunnen bijvoorbeeld ook gewoon doorgaan.

De brandweer gaat de isolatie van de tank afhalen en laat de olie afkoelen. Dit kan nog uren gaan duren. Verder zijn er zogenoemde waterschermen geplaatst om de geur neer te slaan.

 
Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland
 
Foto: GinoPress

Deel deze pagina: