Live Live

Staande ovatie voor operakoor

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 12:54

Staande ovatie voor operakoor

Een staande ovatie, bloemen, lieve woorden en tientallen mooie berichten. De reacties na afloop van het benefietconcert ten baten van het Toon Hermans Huis Ede waren overweldigend.

Initiatiefneemster Arrien van Prooijen-De Jong is vooral trots op al die mensen die belangeloos meewerkten. “De operazangers, de pianist, de dirigent, de kinderen van Dansstudio Poppelaars, we hebben er met z’n allen een fantastische middag van gemaakt.”

Repeteren
Maanden lang werd er gerepeteerd, maar het resultaat was dan ook verbluffend. 'Het was een Valentijnconcert waar de liefde vanaf spatte', vindt Arrien van Prooijen. In het najaar ontstond het idee om aansluitend aan het Open Huis van het inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker een benefietavond te organiseren. Arrien, zelf operazangeres, nam het initiatief. 'Eerst heb ik alle zangers gevraagd om mee te doen. Een deel van hen zingt bij het Gelders Opera – en Operette Gezelschap en hun agenda’s zijn meestal snel vol. Toch was iedereen gelijk enthousiast om mee te doen.'

Kwaliteit
Zo ook dirigent Hans Lamers en pianist Chris Kok. 'Hans gaat altijd voor kwaliteit en zonder goede pianist kun je natuurlijk niets beginnen. Samen hebben we een afwisselend repertoire samengesteld met muziekstukken als Die Zauberflöte van Mozart, Dance on the robe van Elton John en I dreamed a dream uit Les Misérables. Er zaten echt moeilijke stukken bij waar uren op gestudeerd is'

Uitverkocht
Zaterdag was het dan zover. De zaal in De Open hof was zo goed als uitverkocht. Alleen de opkomst van het Ensemble d’Amour, gekleed in stijlvol rood en zwart, en later in blauw en met maskers, was al indrukwekkend. Het publiek genoot, de dirigent kondigde de stukken met veel enthousiasme aan, de zangers zongen prachtig en de pianist speelde de sterren van de hemel. Tussendoor was er een dansoptreden van klassiek ballet en streetdance door de leerlingen van Dansstudio Poppelaars. En weer volgde een welverdiend applaus.

Na afloop van het benefietconcert was er nog meer muziek. Arrien: “Op de swingende klanken van de band Timecruise gingen de voetjes van de vloer en werd er gezellig nagepraat over deze geweldige avond.”

GOOG
Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) treedt zaterdag 2 maart aanstaande op in Cultura. Het wordt een avond met bekende opera- en musicalnummers van diverse componisten. Hans Lamers is de dirigent en de muzikale begeleiding is wederom in handen van pianist Chris Kok.


Deel deze pagina: